Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pofidérna zbierka! Vraj pre onkologické deti...
Zdielať na

Pofidérna zbierka! Vraj pre onkologické deti...

Personál onkologickej ambulancie v Humennom upozornil náš štáb na dve ženy, ktoré postávali pred poliklinikou a od pacientov vyberali peniaze. Tvrdili, že ide o zbierku pre Detskú onkológiu v Košiciach. Zaujímavé ale je, že tam o žiadnej zbierke nevedia. Keď sme sa ich opýtali, kam poputujú peniaze, ženy sa dali na útek.

Ženy, ktoré vo štvrtok vyberali peniaze v Humennom, reagovali po príchode štábu TV JOJ mimoriadne podráždene. A po otázke, kde nimi vyzbierané peniaze skončia, sa pustili na útek. Potom sa začalo vykrúcanie, ktoré nemalo konca-kraja. Po chvíli začala jedna zo žien dokonca tvrdiť, že tú druhú nepozná.

Po našom naliehaní, kam peniaze poputujú, sme si najprv vypočuli prvú verziu. Vraj pre detskú onkológiu v Košiciach. Tá ale momentálne žiadne zbierky neorganizuje... Po príchode mestskej polície ale začali tvrdiť, že zbierka je vlastne na niečo úplne iné. A to pre sociálne slabšie rodiny. "Väčšinou sú z Čadce alebo z Trenčína a väčšinou, čo je zaujímavé, zbierajú na východe. Možno, že východniari sú takí dobrí, že dajú peniaze každému," vraví  MUDr. Irina Oravkinová, onkologička z Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

Verejné zbierky upravuje zákon ešte z roku 1973. V zastaralom systéme zrejme tí šikovnejší ľahko nájdu medzery. Lucia Garajová z Ministerstva vnútra SR hovorí: "V prípade podozrenia z porušenia zákona je možné podať podnet na obvodný úrad v sídle kraja."

Ženy_zbierka_pofidérna

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy