Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kradol v kostole, drobné ho nezaujímali
Zdielať na

Kradol v kostole, drobné ho nezaujímali

Pravoslávny chrám v Becherove neďaleko Bardejova sa stal miestom zneuctenia. Neznámy zlodej sa doň vlámal a odniesol si finančné milodary. Bral len od 50 centov vyššie, drobnými doslova pohrdol. Polícia zatiaľ jeho totožnosť nepozná, no tamojší veriaci sú presvedčení, že ho spravodlivosť neminie.

Neznámy páchateľ sa do pravoslávneho kostolíka vlámal cez rozbité okno. Zdá sa, že okrem dlhých prstov, mal aj dlhú ruku, pretože dieru vytvoril na opačnej strane, ako je kľučka. 

Zlodej prišiel pod rúškom noci a zaujímali ho asi len peniaze, aj keď miestny správca farnosti si všimol, že nečakaná návšteva sa tu dobre poobzerala. Z prúteného košíka a sklenenej nádoby na milodary zmizla hotovosť. Drobné ho ale nezaujímali.

Dedinčania sú prekvapení, aj keď v minulosti už krádeže v obci zažili. No pred kostolom malo doteraz aj bezbožní rešpekt. Páchateľ sa vraj už nebojí ani pána Boha, keďže rozbil okno priamo nad krížom. škodu vyčíslili približne na 300 eur. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

milodary_peniaze_kostol v Becherove_ľudia

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy