Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Šaštíne sa dejú zázraky! Môže za to socha Panny Márie
Zdielať na

V Šaštíne sa dejú zázraky! Môže za to socha Panny Márie

Sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, si vo štvrtok v každom kostole uctili tisícky veriacich. A obzvlášť v Šaštíne. Tu totiž patrónke z úcty a vďaky za splnené želanie dala istá žena postaviť drevenú sochu. Odvtedy vraj plní želania a dejú sa zázraky...

Celonárodnej šaštínskej púte sa každým rokom zúčastňuje stále viac ľudí. Vysloviť prosbu pred drevenou sochou Panny Márie chcú takmer všetci. "Tu v Šaštíne je to spojené s Angelou Bagičovou, ktorá sa k Panne Márii veľmi silno modlila, keď mala krízu v rodine. A tá ju vypočula," prezradil nám legendu miestny farár Marián Valábek.

Od existencie sochy sa počet splnených želaní ráta v stovkách. "Asi 720 zázrakov, ktoré boli uznané komisiou. Aj teraz sú zázraky, ale nebudem o nich hovoriť. Sú čerstvé, uzdravenie a pomoc rodinám, to na tomto mieste naozaj funguje," dodáva.

Práve do Šaštína sa poschádzali veriaci zo všetkých kútov sveta. Prišli napríklad z Nitry, Trnavy, Hrušova, Bratislavy či Bánoviec nad Bebravou... Slávnostnou omšou si spolu s arcibiskupom, biskupom a asi 50 kňazmi uctili sedem bolestí Matky božej.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy