Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
ROZHOVOR: K šikane prispela škola! Jakubkovi sa posmievajú
Zdielať na

ROZHOVOR: K šikane prispela škola! Jakubkovi sa posmievajú

Na jednej zo základných škôl v Michalovciach oznamujú mená detí, ktoré nemajú zaplatené obedy, verejne na dverách jedálne. Podľa učiteľov ide o dlhodobú tradíciu, s ktorou doteraz nebol problém. Aj pre rodičov to funguje ako pripomienka. Nám sa však do redakcie ozvali pohoršení rodičia. Podľa nich totiž na to doplácajú práve deti, ktorým sa spolužiaci kruto vysmievajú...

Jakubko chce preč zo školy

Aj malý Jakubko zo štvrtej triedy zažil výsmech spolužiakov po tom, ako sa po začatí školského roka objavilo jeho meno na zozname neplatičov. Papier si totiž všimne každý, kto vchádza do budovy jedálne. "Niektorí sa mi vysmievali, ale tí, čo ma nemajú radi," tvrdí nešťastný chlapček s tým, že sa už do školy vrátiť nechce.

Treba upozorniť rodičov a nie "hanbe" vystaviť deti

"Spolužiaci sa mu smejú. On sa hrá na hrdinu, ale je to citlivé dieťa a trápi ho to," podotýka jeho matka. Keďže bol začiatok školského roka, mohli pri platbe za obedy nastať nedorozumenia ako na strane rodičov tak aj školy. Podľa Jakubovej mamičky je však chybou, ak sa do celej záležitosti zatiahnu nevinné deti. "Mali upozorniť rodičov, aby im príslušný doklad doniesli," dodáva mama Jakuba.

V škole však ide o tradíciu dlhú dvadsať rokov a toto je podľa nej prvý prípad, kedy sa ozvali rodičia. Spolu so zástupcom školy však už o celom probléme diskutovali. Obe strany tak vyvodili do budúcnosti isté dôsledky. Matka však Jakubka z obedov radšej odhlásila.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy