Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalší eurofondový škandál! Policajti chytili exporadcu Nicholsonovej
Zdielať na

Ďalší eurofondový škandál! Policajti chytili exporadcu Nicholsonovej

Na Slovensku máme opäť škandál pre čerpanie eurofondov. Polícia pre podozrenie z korupcie zadržala 6 ľudí. Traja, ktorí sú podľa našich informácií zamestnancami ministerstva práce, boli hneď prepustení. Ďalší traja boli zrejme sprostredkovateľmi medzi agentúrou SIA a žiadateľmi o eurofondy. Za províziu sľubovali vybavenie projektu.

To je výsledok trojdňovej policajnej akcie v spolupráci s Ministerstvom práce. Dôvodom je korupcia pri euro-projektoch, ktoré boli pod hlavičkou Sociálnej implementačnej agentúry.

Zadržali aj exporadcu...

Medzi tromi obvinenými je i od septembra 2010 bývalý poradca štátnej tajomníčky Tomáš R. ktorý sa pohybuje v oblasti písania projektov a poradenstva a zrejme tu mohol vzniknúť i priestor a príležitosť na údajnú korupciu. K tejto činnosti vraj ale došlo až po tom, čo už štátnej tajomníčke neradil.

Všetko sa zruší

Trojlístok obvinených, v ktorom figuruje, mal vraj žiadateľov o eurofondy pod podmienkou  30-percentnej provízie sľubovať schválenie dotácie celkovo v sume 1,098 milióna eur prostredníctvom Sociálnej implementačnej agentúry (SIA).

Našťastie ani jeden z projektov nebol definitívne podpísanný a tak sa projekty zrušia. SIA ale odvčera nemá riaditeľa. Vojtech Kišš vraj odišiel dobrovoľne a dohodou. A je v pozícii svedka. Podbne ako ďalší zamestnanci.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy