Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fico ide Radičovej po krku, skúsi odvolanie premiérky
Zdielať na

Fico ide Radičovej po krku, skúsi odvolanie premiérky

Pokúsia sa o pád tejto vlády. Smer-SD totiž podá na septembrovej schôdzi parlamentu návrh na vyslovenie nedôvery premiérke Ivete Radičovej. Informoval o tom šéf strany Robert Fico.

Dôvodom podľa Fica nie sú len korupčné a klientelistické škandály týkajúce sa ľudí z okolia predsedníčky vlády, jej poradcu a okresného predsedu SDKÚ-DS. "Nepôjde len o diskusiu, ktorá sa týka kauzy daňového riaditeľstva, ale tento návrh bude podaný aj za celkovú neschopnosť premiérky riadiť vládu Slovenskej republiky a za dôsledky, ktoré svojou neschopnosťou Slovenskej republike spôsobila," povedal Fico.

Smer-SD principiálne odmieta návrh daňovo-odvodovej reformy, čo je jeden z bodov schôdze Národnej rady SR, ktorá sa začne v utorok. "Je to jeden z najväčších podvodov, ktoré sú pripravené na občanov Slovenskej republiky," povedal Fico.

Podľa predsedníctva Smeru je vláda pre svoju neschodnosť nútená útočiť na slabých a priemerne zarábajúcich, na strednú vrstvu a na samosprávu na miestnej a regionálnej úrovni. Podľa Fica Smer nebude súhlasiť so žiadnym opatrením predloženým do parlamentu, ktoré "by prenášalo túto neschopnosť vlády Ivety Radičovej na ľudí v podobe vyšších nepriamych daní, napríklad DPH, iných spotrebných daní, alebo iných experimentov, ktoré sú pripravené."

Smer vraj príde s vlastnými návrhmi, ktoré by mali priniesť štátu viac príjmov - s návrhom o osobitnej bankovej dani a zvýšením progresivity pri milionárskej dani. Pripraví ich do októbrovej schôdze, keď sa budú prerokovávať v NR SR návrhy zákonov súvisiacich so štátnym rozpočtom.

Iveta Radičová odchádza po štvorhodinovom rokovaní prezídia strany.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy