Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radičová je klamárka, zaútočil Fico po motorkárskom výlete
Zdielať na

Radičová je klamárka, zaútočil Fico po motorkárskom výlete

Šéf opozičného Smeru je späť. Robert Fico sa vrátil z motorkárskeho výletu po USA, o ktorom informoval Nový čas. A pustil sa do kritiky. Na tlačovke otvoril tému korupcie na Úrade vlády. Hovoril o kauze Osrblie.

Premiérka je neschopná, klamárka a podozrivá z korupcie. Vyhlásil to Robert Fico s tým, že Radičová o korupcii vedela. “Neverím, že Radičová nevedela o tejto korupcii, že nevedela o vyberaní desiatku,” povedal.

Expremiér nerozumie, prečo Radičová podpísala nadštandardnú dotáciu vo výške 300-tisíc eur, keď vedela, že dostavbu športového areálu má realizovať človek, ktorý bol v minulosti odsúdený za machinácie pri verejnom obstarávaní. “Urobila to asi preto, lebo vedela, že je tam dohodnutá provízia. Nikdy nebola korupcia tak blízko premiérovi SR, ako je pri Ivete Radičovej, dodal Fico.

O prípade informovali Iveta Radičová s ministrom vnútra Danielom Lipšicom pred týždňom. Skupina ľudí začala nárokovať 10 percent z pridelenej dotácie 1,6 milióna eur, ktorú dal štát na dostavbu národného športového biatlonového areálu. 

Do škandálu je podľa polície zapletený aj poradca premiérky pre hospodárstvo Martin Novotný. Toho Radičová odvolala pre "stratu dôvery".

Vo väzbe je stíhaný bývalý veľvyslanec Igor L., ktorý mal podľa polície zobrať úplatok 30-tisíc eur od firmy, ktorá štadión stavia. A to z čias, keď rezort viedol minister Eduard Kukan. "SDKÚ-DS je rada, že sa celý prípad podarilo odhaliť a verí, že vinníci budú spravodlivo potrestaní, bez ohľadu na to, na koho sa odvolávali pri svojom konaní," reagoval hovorca strany Michal Lukáč. Podrobnosti čítajte TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy