Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Mladá vodička v protismere narazila do kamióna. Nehodu neprežila
Zdielať na

Mladá vodička v protismere narazila do kamióna. Nehodu neprežila

DUNAJSKÁ STREDA / Zrejme únava bola dôvodom tragickej nehody v okrese Dunajská Streda. O desiatej predpoludním sa zrazilo osobné auto s kamiónom. Mladá žena, ktorá prišla o život sa rozhodla odísť domov z práce práve kvôli únave. Tá sa jej, žiaľ, stala osudnou.

Pred necelými dvomi týždňami bol práve tento úsek medzi Veľkým Mederom a Dolným Štálom miestom veľkej dopravno-bezpečnostnej akcie policajtov. V pondelok, 17. júna tu prišla o život 29-ročná vodička.

"Robíme osobitné kontroly pravidelne, ale bohužiaľ, aj napriek tomu sa stávajú takéto veci na našich cestách," konštatoval riaditeľ ODI Dunajská Streda Dušan Vítek. Mladá žena za volantom Peugeot-a sa vracala domov z práce krátko pred desiatou ráno. "Viedla motorové vozidlo po ceste I/63, kedy na rovnom úseku z doposiaľ nezistených príčin prešla do protismeru a čelne sa zrazila s oproti prichádzajúcim nákladným motorovým vozidlom," uviedol Vítek. "Osoba bola zakliesnená a nejavila známky života. Pomocou hydraulického náradia sme vyslobodzovali osobu," vysvetlil Attila Gaál z HaZz Veľký Meder. Vodič bulharského kamiónu cestu dobre pozná. Do Dunajskej Stredy chodí každý týždeň. Po tom, ako vyšiel zo zákruty uvidel oproti idúce auto vo svojom jazdnom pruhu. Pri pohľade na vodičku mal dojem, že zaspala za volantom.

​"Auto išlo rovno oproti nemu. Vodička mala sklonenú hlavu, keď vrazila do kamiónu. Vodič je v šoku, ale je v poriadku, čo sa týka zdravia," povedal svedok nehody Christian. "Alkohol u vodiča nákladného motorového vozidla zistený nebol," doplnil Vítek. Rýchlosť kamióna, ani osobného auta ešte nie je známa. Podľa dlhej brzdnej stopy vodič kamióna na auto vo svojom jazdnom pruhu reagoval včas, miesto zrážky bolo o desiatky metrov ďalej. Vo veci bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy. "Každopádne vidieť, že prešla do protismeru, lebo zrážka sa stala v protismernom jazdnom pruhu. Dôvod prečo odišla z práce bolo to, že je unavená, zatiaľ čo som mal informáciu. Takže sa vlastne podpísala pod nehodu únava," povedal znalec z odboru cestnej dopravy Ladisla Šipula. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy