Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Ledva si vydýchli a znova ich zaplavilo. Obyvatelia bojujú s povodňami
Zdielať na

Ledva si vydýchli a znova ich zaplavilo. Obyvatelia bojujú s povodňami

NITRA / Po pondelkových (10.6.) záplavách si ešte ani nestačili vydýchnuť a voda ich zatopila znova. Hovoríme o obyvateľoch jednej z ulíc v Nitrianskej časti Kynek. Voda sa tento krát valila nadránom a po opadnutí zostali všade nánosy blata. Mesto už po druhý krát za týždeň vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

​​V Nitre bola búrka nadránom okolo druhej hodiny. Pre obyvateľov to znamenalo ďalšiu prívalovú vlnu. Pani Gabika aj s manželom museli v pondelok vyhodiť nábytok aj podlahy a voda sa k nim dostala znova.

"My sme stále tu, ale robíme robíme a robíme a môžeme začať znovu. A už nemáme ani sily, lebo robíme od pondelka, každý deň do noci a všetko je preč," vyjadrila sa poškodená pani Gabika.

Na mieste už niekoľko hodín zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Obyvateľom pomáhajú aj príbuzní a známi. "25 centimetrov blata zostalo po tej vode," povedal obyvateľ ulice.

"Postihnutých domov bolo asi 10 a z toho 3 domy boli zaplavené až do interiéru," informoval veliteľ zásahu HaZZ Martin Hochman.

Voda steká na ulicu z poľa pod diaľnicou, na ktorom je nasadená kukurica. "Sú tam viaceré lieviky a potrebujeme spraviť rýchle riešenie," informoval primátor Nitry Marek Hattas. Primátor už na zajtra (17.6.) zvolal aj krízový štáb. "Aby sa nám nestalo, že zase vyčistíme kompletne ulicu, a príde nárazový dážď a za týždeň to tu máme znova," zakončil primátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy