Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
POVODNE OBRAZOM: Slovensko ničí voda
Zdielať na

POVODNE OBRAZOM: Slovensko ničí voda

Búrky sprevádzané silným vetrom ničia viaceré regióny Slovenska. Starostovia v niektorých obciach vyhlásili zvýšený stupeň povodňovej aktivity. Viac ako veľa práce majú najmä hasiči.

SATELITNÉ ZÁBERY POHYBUJÚCICH SA BÚROK NÁJDETE TU

Voda sa vyzúrila pod Tatrami a dnes poriadne potrápila ľudí zo staroľubovnianskeho okresu. V Novej Ľubovni ľudia ani nespali a v pyžamách ratovali čo sa dalo. Na mieste bola Maja Pavlíková.

V Tatranskej Lomnici po búrke silný tlak vody vytláčal poklopy na kanálových šachtách. V Ľubici v osade Záľubica v okrese Kežmarok voda zatopila hospodársku budovu a dvor, hasiči tu čerpali vodu zo suterénu domu. Prácu hasičom pridali aj popadané strom.

Reportérka Katarína Kováčiková mapovala situáciu v Šášovskom Podhradí pri Žiari nad Hronom. Asi 300 ľudí tam v stredu valiaca sa voda po búrke odrezala od okolitého sveta.

Voda má dnes aj svoju prvú obeť. Na Hrone sa utopil 36-ročný Rus, ktorý sedel v člne s deviatimi deťmi. 

Podľa najnovších informácií obyvateľom Šášovského Podhradia má prísť na pomoc aj armáda.

Ničivé záplavy, ktoré sa prehnali Oravou, boli o to hrozivejšie, že v niektorých obciach udreli iba pár dní po prvých povodniach. Ľudia sú už vyčerpaní a zúfalí, aj dnes sa snažili upratať spúšť, ktorú voda po sebe zanechala. Pomáhajú aj ťažké mechanizmy a ako sme sa dozvedeli od Elišky Prečovej, hoci ešte nie sú škody spočítané, predpokladá sa, že neklesnú pod tisíce eur.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si Najlepšie počasie do vášho mobilu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy