Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
VÝČINY POČASIA: Takto to videli naši reportéri
Zdielať na

VÝČINY POČASIA: Takto to videli naši reportéri

Počasie narobilo problémy ľuďom na celom Slovensku. Zdvihnuté hladiny riek, popadané stromy, zničené domy. Situáciu mapovali naši regionálni redaktori

Nitriansky kraj: Blesk poškodil elektrocentrálu 

Silná prietrž mračien sa opäť prehnala okolím Nitry. Na ešte stále úplne nesprevádzkovanej rýchlostnej ceste R1 vážne poškodila čerpaciu stanicu.

Podľa aktuálnych informácií je V Šášovskom Podhradí situácia kritická. Údajne sa tam vyliala rieka. Primátor Žiaru nad Hronom vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity. Asi 300 ľudí je ohrozených veľkou vodou. Situáciu aj naďalej monitorujeme .

Banskobystrický kraj: Stále hrozia búrky s krúpami

Počasie narobilo problémy aj na strednom Slovensku. Silná prietrž mračien je momentálne v okolí Banskej Bystrice. Hasiči hlásia na viacerých miestach popadané stromy. Problémy sú podľa Katky Kováčikovej, ktorá situáciu sleduje, aj okolo Žiaru nad Hronom a v Sliači.

Poprad a Stará Ľubovňa: Rieky stále stúpajú

Od skorého rána sú na nohách aj ľudia spod Tatier. Po obrovských nočných búrkach nebezpečne stúpli hladiny riek aj miestnych potokov. Ľudia sa povodní boja až tak veľmi, že zapaľujú v domácnostiach hromničné sviečky.

Dolná Orava: Veľká voda ničí domy

Oravu zasiahla povodeň. Po lejakoch sa zdvihli hladiny riek a potokov. V Oravskej Porube zaplavuje domy. Podobne je to podľa našich informácií aj v blízkom Žaškove. V Dolnom Kubíne sa voda valí po niektorých cestách.

Súvisiace články