Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stále v predaji!? Na našich pultoch sídli škodlivá hydina
Zdielať na

Stále v predaji!? Na našich pultoch sídli škodlivá hydina

Únia hydinárov prináša šokujúce zistenie! Tovar, ktorý naši hygienici pri kontrolách nariadili stiahnuť z predaja, je opäť na pultoch a vo veľkom sa predáva nám všetkým. Ide o mrazené kurčatá dovezené z Francúzska. Šarža týchto kurčiat pritom môže ohroziť zdravie konzumenta...

Polámané krídla na jednom kurčati z desiatich, pomliaždeniny na troch z tridsiatich, v brušnej dutine krvavé zrazeniny. Takéto a ďalšie oveľa šokujúcejšie sú zistenia našich hydinárov o kurčatách na pultoch potravín. Tí si totiž kvôli štatistikám aj konkurencii robia v obchodoch pravidelné prieskumy. Posledný z nich im vyrazil dych.

Podľa nich ak by si desiati ľudia kúpili kurčatá, deviatim z nich sa dostane do rúk kurča závadné. Podľa Únie hydinárov ide najmä o mrazené kurčatá dovezené z Francúzska a kuracie stehná z Nemecka.

Ide o tovary, ktoré mali byť stiahnuté z predaja, no veselo sa predávajú ďalej. Obchodníci tak podľa hydinárov vykazujú absolútny výsmech štátu aj spotrebiteľom. Vyjadriť svoj nesúhlas s predajom nekvalitného mäsa môže každý z nás - a to priamo na súde. "Nákaza z mäsa sa prejaví veľmi rýchlo, záleží či to je salmonela alebo ak je mäso zle schladené. Zistiť sa to dá výterom z hrdla a konečníka," informoval lekár Oliver Dibák.

Predchádzať podobným nepríjemnostiam by mohol prísnejší zákon o dovoze potravín. V parlamente sa nachádza už v druhom čítaní a hydinári si od neho veľa sľubujú.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy