Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smršť v Košiciach. Strhlo strechy, zaplavilo cesty i studne
Zdielať na

Smršť v Košiciach. Strhlo strechy, zaplavilo cesty i studne

Strhnuté strechy domov, polámané konáre, stromy, upchatá kanalizácia, zaplavené studne. Taká je bilancia po silnej búrke, ktorá sa prehnala niektorými okresmi Košického kraja vo štvrtok podvečer. Živel najviac vyčíňal v okrese Košice-mesto a okolie, Trebišov a Michalovce.

Hasiči mali v Košiciach šestnásť výjazdov. Pomáhali ochrániť sklad v nemocnici a domov dôchodcov pred zaplavením vodou, aj obyvateľom na Zemplínskej ulici, kde strhlo strechy na dvoch domoch. Likvidovali polámané konáre a spadnuté stromy...

Voda zaplavila aj dôležitú cestu pod železničným mostom na Palackého ulici a časť štvorprúdovky na Štefánikovej ulici, takže premávka bola obmedzená, trolejbusy istý čas nepremávali vôbec. „Ani v noci nebol pokoj. Ďalšie výjazdy sme mali k spadnutým stromom v Medzeve. Nad ránom hasiči likvidovali spadnuté stromy v lokalite Jasov – Počkaj."

AKÉ POČASIE NÁS ČAKÁ? POZRITE SI NAJPRESNEJŠIU PREDPOVEĎ TU.

Dôstojník operačného strediska michalovských hasičov Jozef Míša dnes ráno informoval, že po búrke zasahovali v obci Malčice. „Smršť tu strhla strechu domu, ktorej časť spadla na plynovú prípojku a elektrické vedenie." Rušno mali aj trebišovskí hasiči.

Anonymný čitateľ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy