Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická búrka na východe! Blesk zabil mladé dievča (†23)
Zdielať na
Krimi

Tragická búrka na východe! Blesk zabil mladé dievča (†23)

Vyčíňanie počasia na východe Slovenska sa skončilo mimoriadne tragicky. Blesk počas silnej búrky udrel do mladej ženy, ktorá po dlhom boji záchranárov napokon na následky zranení zomrela.

K tragédii došlo vo štvrtok v podvečerných hodinách vo Vyšnom Medzeve v okrese Košice okolie. Záchranári prišli na miesto, kde mladú 23-ročnú ženu začali ošetrovať. Ich snaha však napokon bola márna.

"Záchranári dlho o pacientkin život bojovali, bohužiaľ neúspešne," povedala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Dominika Šulková.

S rastúcimi teplotami vzduchu rastie aj pravdepodobnosť vzniku búrok. Ich sezóna sa začala už v apríli, ale najväčší počet môžeme očakávať v júli. Podrobnosti nájdete TU.

"Upozorňujeme občanov, aby sa počas búrky nepohybovali po voľných priestranstvách a dávali si na svoje zdravie a životy pozor," vystríha D. Šulková. Viac rád ako prežiť hromy-blesky nájdete TU.

Silná búrka sa prehnala hneď viacerými okresmi Košického kraja. A ničila všetko, čo jej prišlo do cesty. Za sebou zanechala strhnuté strechy, polámané konáre, stromy, upchaté kanalizácie i zaplavené studne. Na viacerých miestach stopla dopravu.

Blesky nad Martinom

noviny.sk/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy