Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti chybovali! Trest si odpykajú na služobnej ceste
Zdielať na

Policajti chybovali! Trest si odpykajú na služobnej ceste

Zopár policajtov potrestajú prácou. Podľa ministra vnútra hrubo porušili zákony a interné predpisy. Prepustiť ich ale nemôžu. Stalo sa to totiž prvýkrát. Zlodeja prichyteného pri čine jednoducho bez všetkého pustili na slobodu. Podľa ministra tak napomáhali zločinu.

Všetko sa to začalo na parkovisku neďaleko Stupavy. Domácim sa podarilo prichytiť chronického vykrádača áut priamo pri čine. Zavolali políciu. Hliadke sa tento muž preukázal falošným preukazom policajta. Nepreverili si to, zobrali ho na oddelenie. Počítač, v ktorom mal softvér na otváranie áut na diaľku, tak isto nezaistili.

"Moje prekvapenie bolo, že som naozaj mi skoro spadla sánka, jak v tej reklame, keď som po pol hodine volal, tak mi povedali, že už ho pustili aj s počítačom," upresnil občiansky aktivista Alojz Hlina. Priznal to aj minister vnútra Daniel Lipšic. "Inšpekcia zistila vlastne porušenie všetkých predpisov, ktoré policajti mohli porušiť. Zákonných, interných, prosto všetkých."

Pre hliadku teda nasleduje trest. O prácu neprídu, zoberú im iba z výplaty. Skutočným trestom vraj ale podľa ministra bude niečo úplne iné. Na Slovensku nevídané. "Pôjdu aj na služobnú cestu do vzdialenejšej lokality, kde sa naozaj naučia, čo to znamená pomáhať a chrániť," doplnil Lipšic.

tv joj/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy