Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mafia chystala vraždu šéfa polície Jaroslava Spišiaka!
Zdielať na

Mafia chystala vraždu šéfa polície Jaroslava Spišiaka!

Policajný prezident Jaroslav Spišiak odmieta tvrdenia predsedu SNS Jána Slotu, že mal blízko k zavraždenému mafiánovi Tiborovi Pápayovi z Dunajskej Stredy. Navyše tvrdí, že podsvetie ho chcelo zabiť... Pozrite si vyjadrenie policajného prezidenta k svojej chystanej vražde aj k "obavám", ktoré majú trápiť Jána Slotu!

"Osobne som s Pápayom hovoril len raz – keď vykrikoval v bare a ja som ho vyzval na férovku," povedal Spišiak v rozhovore pre najnovšie vydanie časopisu .týždeň. Podľa neho ide o hrubé osočovanie, za čo by mohol od Slotu vysúdiť veľa peňazí. Spišiak ho však žalovať nebude.

“Keď sledujem pána Slotu, ako hovorí podobné veci, vidím mu strach v očiach a neistotu. Buď je to nútený hovoriť, alebo ho niekto dezinformuje. Ten človek je v strese, pretože sa niečoho veľmi bojí,” myslí si policajný prezident.

Spišiak naopak tvrdí, že v roku 2005 podsvetie plánovalo a pripravovalo jeho vraždu. “Vyšetrovalo sa to na základe nezávislých informácií rôznych spravodajských služieb,” tvrdí. Neskôr ho chcel údajne zlikvidovať Ľudovít Sátor, objednávateľ vraždy desiatich pápayovcov v dunajskostredskom bare Fontána z roku 1999. "Sátor rozhodol, že ma unesú a na neznámom mieste zabijú, aby mohli šíriť, že som sa vyplašil a skrývam sa niekde vo svete. Zrejme ma zachránilo len to, že po voľbách 2006 som musel odísť do civilu,” hovorí.

Podľa Spišiaka vymyslelo podsvetie aj konštrukciu, že zobral úplatok 300-tisíc korún. Prípadom sa zaoberala aj polícia, ktorá potvrdila, že ide o podvrh. Keď chcel však vyšetrovateľ trestne stíhať ľudí z podsvetia, ktorí Spišiaka krivo obvinili z korupcie, zabránil mu v tom generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

Spišiak o policanej akcii v Turecku

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy