Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Plánujete už pre svoje dieťa letné prázdninové aktivity? Zisťovali sme ceny denných táborov
Zdielať na

Plánujete už pre svoje dieťa letné prázdninové aktivity? Zisťovali sme ceny denných táborov

BRATISLAVA / Ak ste rodič a až teraz ste začali riešiť denné tábory pre deti na letné prázdniny, tie najvychytenejšie alebo cenovo najdostupnejšie sú už v tejto chvíli možno plné. Zisťovali sme sa v rôznych častiach Slovenska, ako je to s dostupnosťou a cenami. A zaujímalo nás tiež, čo všetko deťom poskytujú.

​Prázdniny trvajú dva mesiace, no dovolenky majú rodičia oveľa menej. Preto už vo februári začínajú riešiť, čo s deťmi v lete. "Už sú len posledné voľné miesta," uviedla Anna Krupicová, riaditeľka centier voľného času Bratislava. Drahšie materiály aj strava sa odrazili aj na vyšších cenách za denné letné tábory. Krupicová priblížila, že oproti minulému roku stúpla cena za týždeň zo 100 na 125 eur. V športových táboroch ale počítajte s cenou približne 200 eur, niekedy aj viac. 

Cenovo najvýhodnejšie ale pre rodičov je, keď základná škola prevádzkuje školský klub detí - známy ako družina - aj počas jedného alebo dvoch prázdninových týždňov. Je to ale na jej rozhodnutí. "Školské kluby detí to môžu robiť a je to plne v kompetencii aj samosprávy, či na to nájde finančné prostriedky, ale určite to odporúčame," informoval minister školstva Tomáš Drucker.

Denné tábory v centre voľného času v Komárne sa vždy naplnia do posledného miestečka. "Budeme mať tematické tábory," avizovala Éva Slávik, riaditeľka CVČ Komárno. Doplnila, že ide o športový, kreatívny, jazykový a rozprávkový. 5-dňové turnusy sú určené pre školákov aj predškolákov. "Za 95 eur, to zahŕňa obedy, poistenia, programy, vstupenky," priblížila Slávik.

V remeselnom tábore v Prešove a deti nielen priučia remeslám starých mám, ale domov si odnesú aj vlastnoručne vyrobené darčeky. Okrem tkania, ktorému sa deti venujú prioritne, sa deti naučia aj tvoriť na hrnčiarskom kruhu či pliesť prútené košíky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy