Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Medveď mal napadnúť muža na turistickom chodníku
Zdielať na

Medveď mal napadnúť muža na turistickom chodníku

KYSUCE / Tentokrát zviera napadlo 34-ročného muža, ktorý kráčal po turistickom chodníku na Kysuciach. Šelmu stretol krátko po tretej hodine popoludní smerom na vrchol Ľadonhora.

Tomáš mal ísť po turistickom chodníku, keď sa stretol so šelmou. Tá mala na neho zrevať a zaútočiť. "Po kratšom zápase sme sa skotúľali dole kopcom, tam sme sa oddelili. Začal som kričať po ňom a on odbehol do druhej strany," tvrdí Tomáš.

Muž utrpel len drobnejšie poranenia

"Do ľavej nohy sa mi zahryzol, do pravej do boku ma capol labou. Ďaľšie zranenia mám už z pádu dolu. Našťastie som bol naobliekaný, aj to asi hodne pomohlo" hovorí Tomáš. "So zásahovým tímom, aj s hliadkami sme sa vybrali priamo na miesto, našli sme tam stopy veľkej medvedice a mladých medvieďat," informuje starostka obce Lucia Dudeková. "Oni sú tam doma, ja som sa išiel prejsť ale je ich veľa," tvrdí Tomáš. 

​Kedže stret s medvedicou bol na obľúbenom turistickom chodníku, starostka občanov upozorní na výskyt medvedice s mladými aj prostredníctvom obecného rozhlasu. "Od 15. marca ŠOP eviduje u jedenásty útok medveďa. Práve pre aktuálne prebiehajúcu ruju upozorňuje turistov, aby v územiach s výskytom medveďa hnedého zvýšili opatrnosť," informovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy