Polojasno
21°
Bratislava
Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali pre podozrenia zo špionáže, uviedol minister vnútra
Zdielať na

Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali pre podozrenia zo špionáže, uviedol minister vnútra

KONŽSKÁ DEMOKRATICKÁ REPUBLIKA / Kajúcnika a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu zadržali pre podozrenia zo špionáže. Uviedol to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Podľa informácií TV JOJ Beňu zatkli v africkej Konžskej demokratickej republike tamojšie úrady.

Boris Beňa bol jedným z kľúčových svedkov vo veľkých kauzách, ktorý vypovedal napríklad aj proti bývalému šéfovi tajných Vladimírovi Pčolinskému. Beňa je právoplatne odsúdený za prijímanie úplatkov. Súd mu vymeral päťročnú podmienku.

"Môžem potvrdiť, že môj klient Boris Beňa bol zadržaný v Konžskej demokratickej republike. V Afrike pracoval legálne a o jeho práci boli vopred informované aj slovenské úrady vrátane mediačného úradníka. Pán Beňa sa mal zo zahraničia vrátiť späť na Slovensko v najbližších dňoch. Môj klient nie je aktuálne stíhaný v žiadnej trestnej veci," informuje jeho advokát Peter Kubina.

"Máme informácie zo SIS, že tam bol zadržaný z dôvodu podozrenia z páchania špionáže. Ja sa poradím o ďalších postupoch s vedením policajného zboru," povedal minister. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy