Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Naša najobľúbenejšia spisovateľka Táňa Keleová Vasilková oslavuje. Na konte má hneď dve jubileá!
Zdielať na

Naša najobľúbenejšia spisovateľka Táňa Keleová Vasilková oslavuje. Na konte má hneď dve jubileá!

BRATISLAVA / Najproduktívnejšia a najobľúbenejšia slovenská spisovateľka Táňa Keleová Vasilková oslávila nádherné životné jubileum. A nie len jedno! Okrem toho životného sa môže pýšiť aj v poradí 40. vydaným románom s názvom Eliška. Blahoželáme!

"Je dlhý príbeh a je to aj najhrubšia kniha. Je to od jej siedmych rokov až po starobu," priblížila svoj najnovší román s názvom Eliška jeho autorka Táňa Keleová Vasilková. Kniha je tentokrát dostupná v dvoch verziách - v klasickej verzii s maliarskym stojanom na obálke a v limitovanej verzii s oriezkou, podpisom a vo väčšom formáte.

Najúspešnejšia slovenská spisovateľka si oslavu v kruhu svojich priateľov a spolupracovníkov užívala naplno. "Ja som usilovný človek. Nerada sedím a málokedy vyslovene leňoším. Ja som činorodá, takže ak nepíšem, tak som v záhrade. Ak nie som v záhrade, tak som na túre. Ak nie som na túre, tak vysávam, ale vždy niečo podnikám," zhodnotila.

Najkrajším darčekom bola pieseň

Špeciálnym darčekom bol koncert Jany Kirschner, po akom spisovateľka už dávno túžila. A veruže si ho aj užila! "Ja som veľmi šťastná, že pred 25 rokmi ma presvedčila, že chce byť autorkou vydavateľstva Ikar. Síce to bola tŕnistá cesta, ale po pár rokoch sme si našli k sebe absolútne perfektnú cestu a dnes sa považujeme za sestry," zhodnotila Gabriela Belopotocká, členka predstavenstva vydavateľstva Ikar.

Táňa Keleová Vasilková svojimi knihami prakticky definovala ženský román na Slovensku, no čítajú ju aj muži. "Človek vie pri tom relaxovať, ale zároveň ho to aj edukuje, lebo ho to učí určitému správaniu tých typovo a charakterovo pozitívnych postáv," vysvetlil Marek Néma, generálny riaditeľ vydavateľstva Ikar.

Román Eliška

"Milujem ju od prvej chvíle, ako som knihu začala písať. Je úžasná - ľudská, veselá aj smutná - proste má v sebe vrecúško všetkých tých charakterov," opísala román jeho autorka. Doplnila, že Eliška je maliarka a má trošku iný pohľad na svet. "Verím, že si knižku obľúbite rovnako ako som ju milovala ja, keď som ju písala," povedala Keleová Vasilková.

Knihu bližšie predstavila vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy