Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rómovia si vytvorili vlastné kúpalisko. Je plné odpadu a uhynutých zvierat
Zdielať na

Rómovia si vytvorili vlastné kúpalisko. Je plné odpadu a uhynutých zvierat

Rožňavské mestské kúpalisko je stále uzavreté a tak si Rómovia neváhali jedno pre seba vytvoriť. Problémom však je špinavá smradľavá voda. Kúpalisko totiž vzniklo v potoku plnom uhynutých zvierat, odpadu a kanalizácie. V takejto vode plnej deti hrozia vírusové ochorenia, ktoré sú prenášateľné. A čo epidémie?

Tak v tejto vode sa kúpu najmä maloleté deti. A keďže priamo na mieste vykonávajú aj svoju potrebu, sami do potoka vyhadzujú odpadky a kúpu tu aj pouličné psy, potkany nevynímajúc, veľmi hygienicky to veru neznie. "Je tu strašne veľa výkalov a aj utopených zvierat," komentovala kúpalisko jedna z okoloidúcich žien.

"Môžu tu vzniknúť všetky infekčné ochorenia, ktoré sú vodou prenosné a najdôležitejšia a najnebezpečnejšia je vírusová hepatitída," informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave Ľubomíra Chromčíková.

Deti totiž "vykúpané" z potoka kráčajú priamo do školy, kde by v prípade vírusového ochorenia mohli ohroziť aj svojich spolužiakov. A čo na to ich rodičia? Vraj im to neprekáža.

TV JOJ

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy