Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepodarený vtip: Muž priložil kolegovi k análnemu otvoru hadicu od kompresora
Zdielať na

Nepodarený vtip: Muž priložil kolegovi k análnemu otvoru hadicu od kompresora

KOŠICE / Kuriózny prípad z košických oceliarní skončil na súde. Vážne problémy spôsobil kolegovi muž hadicou. Pravdepodobne malo ísť len o vtip, no za ten si už mladík vypočul svoj trest.

​Augustín (22) mal podľa obvinenia priložiť kolegovi k análnemu otvoru hadicu napojenú na kompresor. Mužovi tak spôsobil doživotné zdravotne problémy. Obaja pracovali v externej upratovacej firme. Pred prestávkou sa išli od prachu ofúknuť kompresorom. Adrián sa ešte zohol a zrazu ucítil ako mu prúdi do brucha vzduch. "Ja som sa zohol, že si idem ešte zaviazať obuv a takto to skončilo. Už som mal rôzne kŕče," opísal poškodený Adrián. 

Mladý muž bude mať doživotné následky

Adriánovi vzduch spôsobil trhlinu sliznice po celej dĺžke hrubého čreva a následky bude mať až do konca života. Policajti tak muža obvinili a to zo zločinu ublíženia na zdraví. "Keď robím niečo doma, jesť nemôžem, diétu mám," dodal zranený Adrián. 

Mladíkovi hrozilo spočiatku až 12 rokov za mrežami, po preskúmaní však prokurátor žiadal trest o polovicu nižší a teda 6 rokov. Obhajca naopak tvrdil, že skutok nespáchal úmyselne a chce podmienku. Sudkyňa mestského súdu tak po vypočúvaní svedkov a rôznych znalcov rozhodla.

"Senát mestského súdu Košice uložil Augustínoví H. trest odňatia slobody v trvaní 2 rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní 5 rokov s probačným dohľadom," informovala Anna Pančúrová, hovorkyňa košických súdov. "Veľmi pekne ďakujem aj vám aj bohu, Ďakujem veľmi bohu veľmi verím v boha, chcem veriť ďalej. Ľutujem viackrát sa to nestane, nikdy v živote," povedal obžalovaný Augustín. Rozsudok však zatiaľ právoplatný nie je, obhajcovi obžalovaného sa nepáčil skutok, ktorý mu je kladený za vinu a tvrdí, že jeho klient to nespáchal úmyselne. Žiada ho tak prekvalifikovať. Prokurátor si zasa ponechal lehotu na rozmyslenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy