Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Strašidelný nález: Mŕtvy muž mal okolo krku obmotaný elektrický kábel
Zdielať na

Strašidelný nález: Mŕtvy muž mal okolo krku obmotaný elektrický kábel

BRATISLAVA / Zrejme ďalšia samovražda sa udiala v hlavnom meste. Muž sa mal obesiť elektrickým káblom neďaleko bratislavskej ubytovne určenej pre ľudí bez strechy nad hlavou.

Bolo krátko pred pol deviatou hodinou ráno, keď polícia dostala oznámenie o mužovi, ktorý nejavil známky života na Ivanskej ceste v Bratislave. Podľa polície mal okolo krku uviazaný elektrický kábel. Jeho druhý koniec bol priviazaný o strom. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. Telo 42-ročného muža sa nachádzalo neďaleko nocľahárne.

Podľa zistení TV JOJ mal viac ako 5 rokov nachádzať v noci útočisko práve na ubytovni, ktorá je určená pre ľudí bez domova. Krátko pred 12 tou hodinou prišli aj pracovníci pohrebnej služby, ktorí pozostatky mužovho tela odviezli preč. Obhliadajúci lekár nariadil pitvu, aby sa určila presná príčina smrti 42-ročného muža.

Počet samovrážd vzrástol 

Žiaľ, za posledných 48 hodín ide o ďalší známy prípad, ktorý sa stal v hlavnom meste Slovenska - len včera sa rozhodol dokonať samovraždu 45-ročný muž z Bratislavy, ktorý najprv skočil pod prichádzajúcu električku a po zrážke s ňou z miesta odišiel a skočil z mosta Lanfranconi.

Národné centrum zdravotníckych informácií má zatiaľ najaktuálnejšiu štatistiku, ktorá sa týka samovrážd, z roku 2022. "V roku 2022 bolo pracoviskami súdneho lekárstva nahlásených 563 dokonaných samovrážd. Ich počet vzrástol o 15 v porovnaní s rokom 2021. Počet samovrážd bol pri tom najvyšší za posledných 7 rokov," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa NCZI. "V súvislosti s týmto prípadom bolo zo strany príslušného útvaru OR PZ II začaté trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu usmrtenia," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy