Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jednoducho a štýlovo: ako nosiť dámsky trenčkot
Zdielať na

Jednoducho a štýlovo: ako nosiť dámsky trenčkot

Zdroj: Envato Elements

INZERCIA / Medzi nadčasovým módnym oblečením je len málo kúskov, ktoré majú toľko pôvabu a sofistikovanosti ako klasický trenčkot. Tento všestranný vrchný odev, ktorý vznikol ako praktický doplnok pre vojakov v zákopoch prvej svetovej vojny, sa v šatníku modernej ženy stal symbolom elegancie a rafinovanosti. Vďaka svojmu lichotivému strihu a nadčasovej príťažlivosti dámsky trenčkot ľahko pozdvihne každý outfit. Hodí sa totiž do rušných ulíc mesta, ale aj na sofistikovaný večierok. Pripravili sme pre vás dokonalého sprievodcu, ktorý vám pomôže s výberom a štylizáciou tohto ikonického odevu.

Výber dokonalého trenčkotu

Kvalita je kľúčová

Pri investovaní do trenčkotu uprednostnite kvalitu pred trendmi. Vyberte si kvalitne ušitý kúsok vyrobený z odolných materiálov, ako je bavlnený gabardén alebo vodeodolný polyester. Venujte pozornosť šitiu a povrchovým úpravám, aby ste dosiahli uhladený vzhľad, ktorý odolá skúške časom. Inšpirovať sa môžete napríklad tu: https://modivo.sk/c/zeny/oblecenie/kabaty/trenckoty.

Lichotivý strih

Kľúčom k tomu, ako vyzerať nenútene štýlovo je nájsť kabát, ktorý vám padne ako uliaty. Hľadajte prispôsobivý tvar a strih, ktorý sa v páse jemne zužuje, aby zvýraznil vaše krivky a zároveň poskytol dostatok priestoru na vrstvenie pod trenčkotom. Vyhnite sa strihom, ktoré sú príliš nadmerné a zakrývajú celú vašu postavu alebo materiálom, ktoré pôsobia nepoddajne a pridávajú vašej siluete nelichotivý tvar.

Nadčasová paleta farieb

Hoci klasická khaki zostáva stále obľúbenou farbou, nebojte sa ani iných univerzálnych farieb, ako je námornícka modrá, čierna alebo olivovo zelená. Neutrálne tóny hravo doplnia rôzne outfity a hodia sa na denné alebo večerné nosenie.

Zvážte dĺžku

Kabáty sú k dispozícii v rôznych dĺžkach, od skrátených až po modely s dĺžkou po zem. Vyberte si dĺžku, ktorá vyhovuje vašej výške a proporciám a zároveň je v súlade s vašimi osobnými štýlovými preferenciami. Kabát v midi dĺžke ponúka vyváženú siluetu vhodnú pre väčšinu typov postáv.

Zamerajte sa na detaily

Venujte pozornosť jemným detailom, pretože práve tie povýšia kabát z obyčajného na výnimočný. Od výrazných gombíkov a opaskových manžiet až po epolety a kapucne - tieto prvky dodajú vášmu trenčkotu charakter a individualitu.

Envato Elements

Ako nosiť trenčkot a vyzerať šik

Denná elegancia

Pre elegantný denný look skombinujte trenčkot s nohavicami na mieru, bielou košeľou s gombíkmi a klasickými lodičkami. Nádych sofistikovanosti mu dodáte pomocou veľkých slnečných okuliarov a štruktúrovanej tašky. Vytvoríte tak bezchybný komplet, ktorý vyžaruje sebavedomie a štýl. Veľmi štýlové oblečenie aj doplnky ponúka značka liu jo na MODIVO.sk.

Ležérna pohoda

Vezmite si trenčkotový kabát na príjemný sveter, k tomu úzke džínsy a členkové topánky. Vyhrňte rukávy a nechajte kabát rozopnutý, aby ste dosiahli uvoľnený, ale zároveň ucelený vzhľad, ktorý je ideálny na víkendové stretnutie s priateľmi pri káve alebo raňajkách.

Office look

Vylepšite svoj pracovný šatník začlenením trenčkotu do svojho “profesionálneho” oblečenia. Kombinovať ho môžete s elegantnou puzdrovou sukňou, hodvábnou blúzkou a topánkami so špicatou špičkou pre sofistikovaný komplet, ktorý v kancelárii vzbudí pozornosť. Zvoľte neutrálne tóny pre nadčasový vzhľad, ktorý vyžaruje profesionalitu.

Večerný pôvab

Pre univerzálny look na večerné nosenie si prehodte kabát cez elegantné koktejlové šaty alebo dlhé večerné šaty. Vyberte si pôvabný, na mieru šitý trenčkot z luxusnej látky, ako je hodváb alebo satén, aby ste dosiahli maximálny efekt. Tento look doplňte výraznými šperkami, elegantnou listovou kabelkou a podpätkami s členkovými remienkami. Budete vyzerať očarujúco a určite zaujmete.

Hravé vrstvenie

Ak chcete byť kreatívne, vyskúšajte vrstvenie a experimentujte s rôznymi textúrami a materiálmi. Navrstvite trenčkot na mäkký pletený sveter, splývavú midi sukňu a vysoké kožené čižmy nad kolená, a vytvoríte tak elegantný a komfortný štýl, ktorý je ideálny na prechodné počasie.

Výberom dokonalého trenčkotu a zvládnutím jeho stylingu môžete jednoducho vylepšiť akýkoľvek outfit nádychom sofistikovanosti a vycibreného štýlu. Dámsky renčkot je preto pre modernú ženu stelesnením elegancie a zostáva nadčasovým základom šatníka.

Najčítanejšie správy