Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
NEPLAŤTE internetovým podvodníkom! Konajú protiprávne
Zdielať na

NEPLAŤTE internetovým podvodníkom! Konajú protiprávne

Dennodenne do našej redakcie prichádza množstvo mailov od našich čitateľov, ktorí naleteli na rôzne spoplatnené internetové stránky. Rozhodne za ne neplaťete, radí právna poradkyňa!

"Ľudia bez toho, aby si prečítali Všeobecnoobchodné podmienky odklikli, že si ich čítali a registrovali sa. Sú nalákaní na prihlásenie formou usporiadania súťaže," tvrdí Soňa Kubáni z Európskeho spotrebiteľského centra.

Zaujímavosťou je, že keď sa chce človek čokoľvek dozvedieť o majstrovstvách, automaticky sa mu vo vyhľadávači objaví najprv podvodná stránka. Okrem toho, tieto stránky ponúkajú obsah, ktorý je všade inde bežne dostupný.

Lákanie na registráciu je zakázané priamo zákonom o ochrane spotrebiteľa a nekalou obchodnou praktikou, preto takto fungujúce firmy konajú protiprávne. Bežný spotrebiteľ totiž právom neočakáva, že budú spoplatnené.

Slovenská obchodná inšpekcia aj Ministerstvo spravodlivosti podporuje názor, že firmy používali pri registráciách nekalé obchodné praktiky. Takéto jednanie s klientmi je zákonom zakázané. Zmluvy sú teda neplatné.

Stránka šampionát, poplatok 50 eur

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy