Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozrite si PREHĽAD posilových vlakov počas veľkonočných sviatkov
Zdielať na

Pozrite si PREHĽAD posilových vlakov počas veľkonočných sviatkov

BRATISLAVA / Blíži sa Veľká Noc a s tým je spojené každoročné veľké sťahovanie. Sviatky s rodinou chce osláviť každý – študenti aj takzvaní "týždňovkári". Lenže do klasických vlakov sa každý nedostane. A aby boli všetci spokojní a mohli sa stretnúť s rodinami, pribudnú vlakové spoje.

Veľkonočné sviatky sú už tradične spojené aj s cestovaním, kedy značná časť obyvateľstva cestuje z jedného kúta Slovenska na druhý. "Pred sviatkami Veľkej noci železničnú dopravu využije na celom Slovensku o 20 percent cestujúcich viac ako v bežných obdobiach," priblížil Dominik Drevický, hovorca ZSSK.

Aktuálna priemerná vyťaženosť vlakov počas sviatkov je 82 percent. Slovenský dopravca preto posilnil spoje o 27 vlakov (5 expresov a 22 rýchlikov) a zvýšil aj kapacitu 20 IC vlakov.

Pozrite si prehľad posilových vlakov počas veľkonočných sviatkov:

​Vo štvrtok železnice z Bratislavy smerom na východ posilnili o 4 spoje. V piatok sa do Bratislavy dostanete napríklad rýchlikom Považan, zvyšné 4 posilové spoje idú smer východ. Najväčší nápor cestujúcich očakávajú železnice v pondelok, železničiari vypravia až o 10 vlakov viac, najmä na trase Bratislava-Žilina, Žilina-Košice či Zvolen-Bratislava.

Dostať sa domov je pre niektorých cestujúcich počas sviatkov naozaj výzva. "Dostať sa z Veľkého Medera do Trnavy mi trvá 3 - 4 hodiny, čo je podľa mňa nehorázne, keď je to od seba 50 kilometrov," priblížil cestujúci Michal. Rušno je aj na slovenských cestách, kde aktuálne prebieha 50 rozličných stavieb a s tým sú spojené aj dopravné obmedzenia. "V súčasnosti je pod Strečnom v jednej časti zúžená vozovka a zúžené zjazdné pruhy. Tak isto na Donovaloch beží rekonštrukcia cesty. Podobne rekonštrukcia cesty je aj pri Veľkom Mederi alebo pri Trebišove," priblížila Jana Lukáčová, hovorkyňa SSC.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy