Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kokaín za 6 miliónov eur pašovali vo vtákoch
Zdielať na

Kokaín za 6 miliónov eur pašovali vo vtákoch

O drevených soškách naplnených kokaínom, ktoré zadržali colníci na bratislavskom letisku Milana Rastislava Štefánika, vás už televízia JOJ informovala. Biely prášok za takmer 6 miliónov eur pašovali z Južnej Afriky a podľa informácií Valéra Ferka mal byť určený pre celoeurópsky trh. K 45-ročnému Slovákovi, ktorého obvinili v pondelok dnes pribudli ďalší.

Zásielka bola určená pre istú slovenskú spoločnosť, na ktorej čele bol spomínaný obvinený 45-ročný Slovák. Tomu hrozí za drogovú trestnú činnosť až doživotie. Teraz ale vieme, že v tom zrejme nebol sám.



Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva polície v Bratislave už totiž obvinil z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti dvoch mužov - konkrétne 30 a 31-ročného z Bratislavy formou spoluúčastníctva. Obaja muži sa mali podieľať spolu s už obvineným 45-ročným Karolom v priebehu posledných dvoch mesiacov na páchaní drogovej trestnej činnosti.

Zásielka pochádzala z Brazílie, a bola založená len pred mesiacom. Pozostávala z 8 kovových sudov a dvoch drevených debien, v ktorých mali byť opracované polodrahokamy a sošky. Medzi týmito výrobkami sa nachádzalo až 37 sošiek vtákov. Tie colníci zröntgenovali a po navŕtaní jedného z vtákov, v ňom našli do sošky zaliaty balíček, ktorý vážil takmer jedno kilo.

Pašovanie vtáky drogy zhabanie

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy