Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Policajtka súčasťou zločineckého gangu
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Policajtka súčasťou zločineckého gangu

Za nelegálne zamestnávaných Ukrajincov zinkasovali viac ako 200 tisíc eur. Polícia odhalila ďalšiu organizovanú skupinu, ktorej výrazným spôsobom pomáhala policajtka z Úradu hraničnej a cudzineckej polície. Posúvala im cenné informácie.

Pozrite si na zábery, na ktorých kukláči ešte len čakajú na povel, aby vtrhli do jednej z firiem v Bratislavskom kraji. Po tom, čo firmu prehľadali a zaistili stopy si posvietili ešte na ďalšie dve spoločnosti. Okrem toho preklepli aj tri autá, ktoré patrili členom skupiny.

Podľa posledných informácií táto skupina zamestnala od januára 2009 najmenej 55 cudzincov, prevažne Ukrajincov. Vyšetrovanie však stále pokračuje a ich počet bude pravdepodobne mnohonásobne vyšší.

Cudzincov zamestnávali načierno najmä na stavbách. Za túto prácu pritom vyplácali cudzincom len minimálnu časť mzdy, pretože peniaze inkasovali členovia skupiny. Počas razie tiež policajti zaistili fotokópie rôznych cestovných dokladov Ukrajincov, pečiatky slovenských a českých firiem, účtovné doklady, náboje, pištoľ, zápalné šnúry, rozbušky, či mobilné telefóny.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR: "Vyšetrovateľ obvinil šesť osôb, troch Ukrajincov a dvoch Slovákov zo zločinu prevádzačstva a jednu policajtku z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi."

Troch Ukrajincov a jedného Slováka tiež polícia obvinila aj z legalizácie príjmov z trestnej činnosti spáchaného organizovanou skupinou. V prípade dokázania viny im hrozí 12 až 20 rokov za mrežami.

Policajná razia kukláčov

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy