Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehoda pri Partizánskom: Osobné auto narazilo do smetiara
Zdielať na

Nehoda pri Partizánskom: Osobné auto narazilo do smetiara

KLÁTOVA NOVÁ VES / V Klátovej Novej Vsi pri Partizánskom narazilo v stredu ráno 20.marca osobné auto do stojaceho smetiarskeho auta. Stalo sa to v čase, keď jeden z pracovníkov vysýpal smetnú nádobu. Auto mu vrazilo do nohy a utrpel ťažké zranenia.

Stalo sa to krátko po siedmej hodine ráno. Muži zbierali odpad, keď do nich zrazu narazilo osobné auto. Chlapi stihli vysypať pár smetných nádob a vtom sa ozvala rana. "Išiel, vrazil do neho a potom cúval. Aj som mu búchal na auto," vyjadril sa kolega zraneného muža. "On sypal smetiak a dozadu do neho narazil, ani nebrzdil. A povedal, že mu to nie je ani ľúto," dodal kolega zraneného.

"Ja som išiel rýchlosťou 45 km/h, smetiarske auto som videl, no zrazu oproti mne vybehlo auto," povedal vodič osobného auta, ktorý nehodu spôsobil. Vodič osobného auta chcel zrážke s oproti idúcim autom zabrániť a strhol volant doprava, priamo do smetiarskeho auta. V tom čase tam stál 30-ročný muž. "Akurát on mal tú nohu tam a chytilo ho to o tú stupačku," popísal nehodu vodič osobného auta.

Vodič pravdepodobne nedával dostatočný pozor

"Sedemdesiatročný vodič osobného auta sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu auta a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Následkom toho pri predchádzaní smetiarskeho vozidla zachytil svojím autom nohu 30-ročného pracovníka odpadovej spoločnosti, ktorý stál vzadu na stúpačke," informovala o situácií trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Muž utrpel vážne poranenie nohy. Do nemocnice ho transportovali leteckí záchranári. Oboch vodičov áut vzali policajti na výsluch. "Policajti na mieste vykonali obhliadku miesta činu. S vodičom bola po nehode vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s negatívnym výsledkom," doplnila Kuzmová.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. "Príčiny a okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy