Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šoféri, pozor: V noci uzatvoria časť D1. Takto úsek obídete
Zdielať na

Šoféri, pozor: V noci uzatvoria časť D1. Takto úsek obídete

BRATISLAVA / Už o 10. večer štartujú práce na dokončení križovatky D1/D4 na úseku diaľnice D1 Bratislava-Triblavina. Národná diaľničná spoločnosť v noci zbúra most, ktorý spája Ivanku pri Dunaji s Čiernou Vodou. D1 v úseku medzi Vajnorami a Triblavinou preto celkom uzavrú.

Dokončenie križovatky D1-D4 odbremení Bratislavu od tranzitnej dopravy. Lepšiemu komfortu na cestách v budúcnosti však predchádzajú dopravné obmedzenia. "Cestný most nad D1, ktorý spája Ivanku pri Dunaji a Čiernu Vodu, bude odstránený. Prebehne to v noci počas víkendu," uviedol hovorca NDS Tomáš Ferenčák.

A to preto, aby sa minimalizoval dopad na dopravu. Most je v havarijnom stave a bránil rozšíreniu diaľnice, od utorka je už neprejazdný. Na priebeh nočnej akcie bude dohliadať aj polícia. "Z tohto dôvodu bude diaľnica D1 v sobotu od večera od 22.00 úplne uzavretá, dôjde k zúženiu jasných pruhov a takisto k obmedzeniu maximálnej povolenej rýchlosti," povedal riaditeľ dopravnej polície Rastislav Polakovič. 

FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​A to na maximálne 80 km/hod. Konkrétne v smere Bratislava – Žilina medzi 13. a 16. kilometrom a v opačnom smere medzi 17. a 13. kilometrom. Počas pracovných dní najmä v ranných hodinách treba rátať s dopravnou špičkou. Samotné zužovanie pruhov závisí od počasia, pretože bude možné iba vtedy, ak bude suchá vozovka.

Národná diaľničná spoločnosť posilnila aj posádky diaľničnej patroly. Motoristom odporúča vyhnúť sa úseku už v sobotu od 20:30 hodín večer a využiť starú Seneckú cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy