Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otvorená spoveď matky týranej Lucky (13): Ukameňovali mi dcéru!
Zdielať na

Otvorená spoveď matky týranej Lucky (13): Ukameňovali mi dcéru!

Utýrať sa ju pokúšalo až 14 detí! Ohavnosť, aká na Slovensku nemá obdobu, sa odohrala v Rožňave. Obeťou sa stala siedmačka na základnej škole. Objavilo sa podozrenie, že ju vlastní rovesníci chceli pripraviť o život. Incident sa skončil pokusom o podpálenie dievčaťa.

Na mieste, kde utýrali jej rovesníci 13-ročnú Lucku sme ešte aj dnes našli stopy po tomto ohavnom čine. Ide o zvyšky učebníc, ktoré jej podpálili. Hlavu jej udierali o múr, snažili sa ju ukameňovať a podpálili jej vlasy. To im však nestačilo.

Všetko nám vyrozprávala Luckina mama v tejto otvorenej spovedi:

Tínedžeri vo veku 13 a 14 rokov mali Lucku šikanovať už pár mesiacov pred útokom. „Podľa mňa ju šikanovali už nejaké tri mesiace. Badala som na nej, že sa niečo deje. Ona sa však bála. Vravela, že nemohla nič povedať. Chceli ju totiž ešte viac zbiť,“ opisuje Luciina matka.

Škola mlčí...

Vyhrážky Lucke žiaci písali verejne aj na sociálnej sieti. Vedenie školy však  po tomto krutom incidente tvrdí, že o šikanovaní ich žiačky nikto nevedel.

„Škola nevedela zasiahnuť, pretože ani nevedela, aký problém tu je a takisto zo strany triednej mi nebolo avizované nič. Takisto samotná žiačka to nepovedala nikomu a potvrdila to aj mamička,“ tvrdí riaditeľka školy Erika Mihalovičová. Luckinu mamu tieto vyjadrenia rozhnevali a tvrdí opak. „Pani triedna jej povedala, že ona sa sťažovala na jednu z nich a že s ňou má problém. Pani učiteľka jej však povedala len toľko, aby si ju nevšímala.“

Drzosť agresívnych rovesníkov vraj nemala hraníc. Lucku mali prísť po útoku kontrolovať a zastrašovať aj doma. „Keď ju tie kamarátky prišli pozrieť, tak sa ma pýtali, že kde je tá suka a že ako sa má! Zľakla sa a keď počula ich hlasy, tak odpadla a potom ju brali do nemocnice,“ zdôverila sa nám Luckina matka.

Lekári: Problémy vyplývajú zo šikany

Aj v nemocnici padlo podozrenie zo šikanovania. „Prijali sme dievčatko, u ktorého bolo odôvodnené, že jej psychické problémy vyplývajú z udávanej šikany a veľmi negatívneho psychického zážitku, ktorý dieťa utrpelo,“ uviedla primárka detského oddelenia Eva Mócová.

Polícia prípad intenzívne prešetruje, počas celého dňa prebiehalo vypočúvanie svedkov. K vylúčeniu žiakov však pravdepodobne nedôjde. „Vzhľadom k tomu, že je povinná školská dochádzka, deti musia chodiť do školy. Vylúčiť ich nie je možné. Pristúpime k znižovaniu známok zo správania,“ uviedla riaditeľka školy. Podľa matky to je však výsmech spravodlivosti. „To si potom môže každý dovoliť.“

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy