Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezvestný novinár Paľo Rýpal: Posledná stopa vedie do Štúrova
Zdielať na

Nezvestný novinár Paľo Rýpal: Posledná stopa vedie do Štúrova

Už tri roky. Presne tak dlho chýba rodine a kamarátom investigatívny novinár Paľo Rýpal. Vo svojich článkoch a reportážach sa venoval kriminalite, podsvetiu a paradoxne sám písal o nezvestných ľuďoch. Potom zmizol, jeho posledná stopa vedie na juh Slovenska.

Verzia, že by si chcel iba na čas oddýchnuť od  práce a problémov sa rokmi čoraz viac rozplýva. Novinár Paľo Rýpal je nezvestný od 22. apríla 2008, keď ho naposledy videla majiteľka bytu na Rezedovej ulici v bratislavskom Ružinove, z ktorého sa mal odsťahovať. Vo večerných hodinách si so sebou zobral doklady, notebook, fotoaparát a finančnú hotovosť.



"Naposledy som ho videl deň predtým ako zmizol, dostal som honorár, za spoločnú prácu, čo sme robili, som ho vyplatil. Mali sme sa na druhý deň stretnúť, no už som ho viac nevidel,"
vraví televízny strihač František Škultéty.

Hoci mal dohodnuté termíny, deň na to už mal vypnutý telefón. Paľo Rýpal ako novinár písal o podsvetí a venoval sa kriminalite. Nedá sa vylúčiť, že jeho zmiznutie súviselo s prácou. Posledná stopa zaviedla jeho blízkych na juh Slovenska. V Štúrove mal byť dva dni ubytovaný. Ozvali sa aj svedkovia, ktorí ho mali vidieť pred zmiznutím v Dunajskej Strede. Možno pracoval na niečom veľkom, o čom nikomu nepovedal.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy