Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po zrážke lodí pri Šamoríne turistov dočasne evakuovali!
Zdielať na

Po zrážke lodí pri Šamoríne turistov dočasne evakuovali!

Pri Šamoríne na riečnom kanáli Dunaja sa zrazili dve lode, jedna bola výletná a plávala pod maltskou vlajkou. Druhá bola nákladná a rozpadla sa pri brehu.

Z výletnej lode musela byť pre nevoľnosť na breh evakuovaná staršia žena, o ktorú sa postarali záchranári.

Evakuácia ďalších pasažierov najskôr nebola potrebná, pretože loď zostala plavbyschopná. Podľa hovorcu trnavských hasičov Ivana Peťka bolo na lodi asi sto výletníkov. Potom však prišlo rázne rozhodnutie. Všetkých ľudí z paluby prichádzali dostať preč. Na lodi tak nastala hromadná evakuácia.

Druhá loď z nehody bola nákladná, plávala pod nemeckou vlajkou. Tá sa rozpadla a zostala uviaznutá pri brehu. Nikto z posádky nebol podľa doterajších informácií zranený.

Situáciu priamo na mieste ráno preveroval minister životného prostredia József Nagy, predpoludním aj minister vnútra Daniel Lipšic. Príčinu havárie preveruje Štátna plavebná správa SR.

Lode sa podľa nášho reportéra Dáriusa Haraksina zrazili už o druhej hodine ráno, záchranári však prišli na miesto až o ôsmej. Minister vnútra Daniel Lipšic nebol spokojný ani s tým, že ako prvá k havárii prišla súkromná záchranárska služba.

Zrážka lodí pri Šamoríne

sita

Zrážka lodí pri Šamoríne

sita

Zrážka lodí pri Šamoríne

sita


View Larger Map

Súvisiace články

Najčítanejšie správy