Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škaredý zlý Arpi Soltész: Blahoslavený Janko z Čaklova
Zdielať na

Škaredý zlý Arpi Soltész: Blahoslavený Janko z Čaklova

Zdroj: SITA

Ján Pavol II. bude vo Vatikáne blahorečený. Oficiálne pozvanie dostal aj starý ujo Gašparovič, ktorý si smie so sebou zobrať aj oficiálnu štátnu delegáciu.

Pôjde s ním Mikuláš Dzurinda, ako minister zahraničných vecí, Pavol Hrušovský ako podpredseda parlamentu, šéf kancelárie starého uja súdruh Čič a tlmočník.

Jána Figeľa neberú.

To je fakt škandál! Ako sa môže oficiálna štátna delegácia dopraviť do Vatikánu bez ministra dopravy? Kto vôbec bude brať hlavu štátu vážne, keď bude cestovať len tak naľahko, s potrebnými ľuďmi a nevyhnutnou batožinou?

SITA

 

Keď už náš starý ujo nie je dosť významný, aby si priviedol menšiu armádu asistentov, kuchárov, stylistov, masérov, osobnú pedikérku a pár asistentov hygieny prezidentského rekta, naozaj by mal mať so sebou aspoň jedného šaša. Inak teda veľký dojem neurobí.

Jánovi Figeľovi našťastie leží imidž našej malebnej krajinky tak veľmi na srdci, že keď ho nevezme prezidentský špeciál, pôjde na tú beatifikáciu sám, na vlastné náklady, nie ako minister dopravy, ba ani nie ako predseda KDH, ale ako Janko Figeľ. To je napokon už samo o sebe oveľa lepšia klauniáda, ako modliť sa vo Vatikáne spolu so starými boľševikmi.

Bude to veru veľké poníženie, tlačiť sa v dave s ostatným plebsom, ale veď ten náš Janko Figeľ, to je predsa dobrý kresťan, pokorný a skromný. Ešte dá ten svoj pekný byt v centre Bratislavy na charitu a jedného dňa určite budú aj jeho blahorečiť. Blahoslavený Janko z Čaklova, patrón pneuservisov.

A hoc je Janko Fineľ vskutku dobrý kresťan, pokorný a skromný, nemožno mu mať za zlé, ak aj on sám cíti, že je tak trochu svätý. A že chce byť pri tej beatifikácii, aby videl, čo ho raz čaká.

Ale zasa by účasť na blahorečení Jána Pavla II. nemal brať ako nejakú zásadnú podmienku vlastného procesu beatifikácie. Veď on to už má tiež prakticky isté. Už to písali aj v Biblii. Konkrétne v Novom zákone. Matúš 5:3: „Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je nebeské kráľovstvo“.

Viete si predstaviť niekoho, kto by mohol byť podľa tejto definície blahoslavenejší, ako je náš Janko Figeľ? 

Najčítanejšie správy