Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jarné prázdniny sa začali na lyžiach, ale i v plavkách
Zdielať na

Jarné prázdniny sa začali na lyžiach, ale i v plavkách

STREDNÉ SLOVENSKO / Oficiálne sa začali jarné prázdniny. Ako prvé si ich užívajú deti na strednom Slovensku. Na Chopku či Donovaloch sa stále lyžuje. Počasie však bude teplé a môže pršať. Našli sme preto múzeá či hvezdárne, ktoré deťom ponúkajú prázdninový program

​Na Donovaloch snežilo čo využili milovníci lyžovania. "Posledná šanca lyžovať je to, chceme to využiť celý týždeň," uviedla jedna matka prázdninujúceho dieťaťa. Prázdninový týždeň využívajú naplno aj deti z lyžiarskych oddielov. "Ak nasneží, vydrží to ešte týždeň," povedal tréner Palo Prieložný. Koho to neťahá do prírody, no chce si zašportovať, celý týždeň je otvorená napríklad banskobystrická plaváreň alebo zimný štadión. "Korčuľovanie funguje celý týždeň okrem piatku to je zápas," opísal jede z prázdninárov. 

​Športové aktivity koncom týždňa podľa predpovedí zmarí dážď. "Na záver týždňa cez nás bude prechádzať frontálny systém a prinesie zrážky na celé naše územie," opísal meteorológ Róbert Bertoš. V kraji sa dá vybrať z bohatej ponuky podujatí. Vo Hvezdárni v Žiari nad Hronom každý deň premietajú rozprávky. Piatak Andrej by spolužiakov zobral do múzea. "Napríklad do Matejovho domu, do Fugerovho dvoru alebo na Tihányiovský kaštieľ. Je tam výstava motýľov," opísal piatak Andrej. 

V Horehronskom múzeu v Brezne sa deti môžu pozrieť na výstavu tajuplných bytostí, v Predajnej otvorili rozprávkový dom, ktorý vás prenesie do krajiny avatarov. V Lišove pri Krupine je galéria masiek. "Je tam sústredenie stoviek masiek z celého sveta," uviedla Zuzana Jóbová, výkonná riaditeľka KOCR BB kraj Turizmus. Program by si deti vedeli spraviť aj doma, prváčka Veronika upiekla s rodičmi prvú pizzu a potešila by sa návšteve kamarátok. "Mohli by sa prísť ku mne zahrať," dodala prázdninárka Veronika.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy