Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Spoveď za faul? Kňazi odohrali tvrdý zápas na ľade, nechýbala ani rehoľná sestra
Zdielať na

Spoveď za faul? Kňazi odohrali tvrdý zápas na ľade, nechýbala ani rehoľná sestra

RUŽOMBEROK / Až dvetisíc veriacich z celého Slovenska prišlo na unikátny hokejový turnaj. Sily si zmerali tímy rehoľníkov. V jednom z nich hrala dokonca aj rádová sestra. Kňazi nám vysvetlili, čo by sa stalo v prípade, ak by niekto úmyselne fauloval.

"Atmosféra je neskutočná, všetko tu žije," potvrdil veriaci fanúšik. Veriaci boli radi, že zápasy troch diecéz sa stihli ešte vo fašiangovom období, kedy sa mohli všetci zabávať. Nešlo ale len o nejakú hru. Boli to tvrdé zápasy, aj keď oproti profesionálom boli časovo kratšie. Radoslav Bača, kňaz z Košíc to popísal tak, že sa hralo dvakrát na pätnásť minút. "Zápas sa nehral na tretiny, ale dva polčasy," doplnil. 

"Aj my kňazi si vieme zabehať a zašportovať," uviedol kňaz z farnosti Mútne Jozef Gorčák. Aj keď hrajú kňazi, faulom sa nevyhli. "Je to kontaktný šport a fauly k hokeju patria. Ak by bol úmyselný, vyspovedal by som sa aj z faulu," povedal kňaz Bača. "Ide o šport, ktorý rozvíja ducha, neničí druhého. V našom ponímaní nejde teda o likvidačný zákrok," prezradil biskup. 

V mužstve nechýbala ani rehoľná sestra

"S chalanmi sa dobre hrá, hrávala som hokej aj za reprezentáciu ako žena," povedala Andrea Badíková, salezínka Dubnica nad Váhom. Po čase v živote tejto budúcej päťdesiatničky nastal zvrat. "Zavolal ma pán. Vsadila som na vyššiu kartu - na vyšší tím," dodala. Podľa biskupa spišskej diecézy je toto tá krása cirkvi. Rehoľnice môžu byť aj pri športe. 

Výbornú atmosféru robilo približne dvojtisícové publikum zo všetkých kútov Slovenska. "Kňazi zavolali farníkov, ktorí im prišli fandiť," priznala saleziánka. "Sme veľmi radi, že tu môžeme byť. Ja som miništrant," potvrdil veriaci fanúšik. Ani kňazi ani biskup si nenechajú ujsť blížiace sa majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. "Som fanúšik hokeja," povedal biskup. "Budem našim určite držať palce," doplnila Andrea Badíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy