Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
tvojenoviny: Syn priniesol domov protitankovú mínu!
Zdielať na

tvojenoviny: Syn priniesol domov protitankovú mínu!

OD ČITATEĽKY LENKY ZAKIROVOVEJ / V pivnici ukrýval funkčnú protitankovú mínu! Reč je o 13-ročnom synovi našej čitateľky Lenky, ktorá nemala ani tušenie, aká nebezpečná zbraň sa nachádza v jej dome. Pyrotechnici prišli v poslednej chvíli!

Obyčajná hra malých kamarátov sa mohla v Jelšave skončiť obrovskou tragédiou. Trinásťročný chlapec tam v lese našiel protitankovú mínu z II. svetovej vojny a zopár nábojov.

Následne si ich vzal domov, bez toho, že by to komukoľvek prezradil. Nebezpečnú muníciu ukryl v pivnici.

"Ani som netušila, čo tam ukrýva. Až po dvoch dňoch sa mi priznal, že do pivnice priniesol mínu. Okamžite som zavolala políciu a tá následne privolala pyrotechnikov z Banskej Bystrice," spomína pani Lenka.

Netrvalo dlho a pyrotechnici dorazili na miesto. Z ich slov po príchode jej prebehol až mráz po chrbte.

Podľa nich bola mína pravdepodobne plne funkčná. "Keby synovi vybuchla v ruke, tak nemáte ani koho pochovávať," odkázali jej pyrotechnici.

Okolité lesy pravdepodobne ukrývajú ďaleko viac nebezpečných artefaktov z minulosti. Nachádza sa tam totiž niekoľko niekdajších partizánskych bunkrov. Podľa našich informácií sa pyrotechnici na základe posledného nálezu rozhodli dôkladne prečesať toto miesto, aby tak predišli prípadnej tragédii.

chlapec našiel mínu, Jelšová, ilustračné foto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy