Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia šteniatko z auta smrti nerieši?!
Zdielať na

Polícia šteniatko z auta smrti nerieši?!

Zdroj: TV JOJ

Množstvo ľudí šokovali osudy psíkov, ktorí sa dostali do rúk odchytávačov psov na východnom Slovensku. Tým v dodávke našli hrôzostrašný náklad. V aute bola klietka s mŕtvymi zvieratami, pri ktorých sedelo vystrašené a premrznuté malé šteniatko. Redaktorovi Jozef Kačmárymu sa podarilo zistiť o otrasnom prípade nové skutočnosti...

Dodo Kačmáry stále pátra po utešenom šteniatku, ktoré desivý pobyt v aute smrti prežilo. Zdá sa však, že nateraz nikto nevie povedať, aký malo osud a kde vlastne skončilo. Štáb Jojky sa však aj v týchto chvíľach snaží naraziť na jeho stopu. Zatiaľ to však vyzerá tak, akoby sa po psíkovi zľahla zem. Takýto osud mali mať aj iní jeho štvornohí kamaráti.

Vyšetrovateľmi veterinári

S prípadom sme sa obrátili priamo aj na políciu. Košickí kriminalisti síce vec ako sami tvrdia zadokumentovali, prípadom sa však už ďalej nezaoberajú. „Nakoľko v tomto prípade ide o priestupok na úseku veterinárnej starostlivosti, danú vec postúpila (polícia) na objasnenie a prejednanie príslušnému orgánu veterinárnej správy,“ tlmočila stanovisko polície košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Košickí veterinári už majú v rukách policajný spis. Zatiaľ však nemajú žiadne informácie o mieste, kde by sa mohlo šteniatko nachádzať.

V šokujúcom prípade sa však na povrch vynorili ďalšie nové skutočnosti. TV JOJ sa podarilo získať zmluvu, ktorú mesto Dunajská Streta uzavrelo s majiteľom dodávky, v ktorej boli psíci zavretí celú mrazivú noc. Dokument potvrdzuje informácie, že majiteľ asanačnej služby pôsobil a odchytával psov na celom území Slovenska.

tv joj

V Dunajskej Strede mal za lapenie štrnástich psov dokopy dostať až 565 eur. Magistrát sa podľa zmluvy nezaväzoval viesť evidenciu miesta, kde pracovník zvieratá umiestni! Nikto tak ani nekontroloval, aký bol ich osud a kde napokon skončili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy