Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bezpečnostný škandál na bratislavskom letisku pokračuje
Zdielať na

Bezpečnostný škandál na bratislavskom letisku pokračuje

JOJka ako prvá otvorila veľké problémy bratislavského letiska. To nemá už takmer mesiac licenciu na ochranu objektu pre svoju strážnu službu. Letisková ochrana tak stráži objekt nezákonne, lebo na to nemá oprávnenie. Ďalšie informácie zisťoval po celý deň reportér Richard Bolješik.

Letisku skončila licencia na ochranu 31.decembra 2010. Celý január  tak de facto stráži letiskové haly, pristávacie plochy a areál 73 SBS-károv so zbraňami bez oprávnenia. Navyše na licenciu strážnej služby je priamo naviazané aj nosenie zbrane v zamestnaní. Nedovolené ozbrojovanie pritom zákon sa chápe ako trestný čin. Chybu letiska dnes priznalo aj ministerstvo dopravy.

Letisko dostane pokutu za nedodržanie zákona od 1.600 do 33.000 eur. Či bude zosobnená sme sa nedozvedeli. Ani pokuta však nerieši podstatu, že za bezpečnosť na letisku stále zodpovedá letisková ochrana, ktorá na to nemá licenciu. Podľa našich informácií to nie je jediná SBSka, ktorá má v Bratislavskom kraji problém. Medzi službami, ktorých sa to týka je aj ostraha areálu výstaviska Incheba v Bratislave!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy