Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Škandál na bratislavskom letisku!
Zdielať na

Škandál na bratislavskom letisku!

To je šokujúce! Letisko v Bratislave nemá licenciu na prevádzkovanie vlastnej ochrany. V praxi to znamená, že vnútorná SBS-ka, ktorá stráži príletové a odletové haly, pristávaciu plochu i celý areál letiska nemá na túto činnosť oprávnenie! Viac exkluzívnych informácií zisťoval reportér televízie JOJ Richard Bolješik.

Znie to až neuveriteľne, ale podľa informácií TV JOJ bratislavské letisko už takmer mesiac nemá licenciu na to, aby ho chránila jeho SBS. Každá súkromná bezpečnostná služba musí mať licenciu, pokiaľ chce strážiť objekty. Vyplýva to zo zákona. Letisku licencia skončila 31.12.2010. O jej predĺženie mohlo letisko požiadať najneskôr do 30. septembra minulého roku, ale neurobilo to. 

"K dnešnému dňu Letisko Milana Rastislava Štefánika nemá udelenú platnú licenciu na prevádzkovanie vlastnej ochrany. Letisko dnes požiadalo KR PZ v Bratislave o pridelenie tejto licencie," vraví Tatiana Kurucová, bratislavská policajná hovorkyňa.

Tak už 27 dní stráži objekt spolu takpovediac 73 SBS-károv letiskovej ochrany nezákonne. O reakciu sme požiadali aj samotné letisko. "Ide iba o formálny akt, licencia nemá vplyv na vykonávanie tejto činnosti," tvrdí jeho hovorkyňa Dana Madunická. Na letisku dnes vykonali policajti audit. Nateraz je minimálne jasné to, že letisko bude musieť zaplatiť pokutu za nedodržanie zákona.

Najčítanejšie správy