Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otrasné svedectvá o sekundách pred Polomkou
Zdielať na

Otrasné svedectvá o sekundách pred Polomkou

Na Okresnom súde v Brezne po celý deň Katarína Juríčková sleduje ožívanie jednej z najtragickejších dopravných nehôd. Už sú tomu takmer dva roky, čo na železničnom priecestí pri Polomke zahynulo 12 ľudí. Dovolenkárov z Bánoviec nad Bebravou od vytúženej lyžovačky delilo len niekoľko stoviek metrov. Potom prišla katastrofa. O nej prehovorili priamo pasažieri.

Obžalovaný šofér autobusu smrti Ján Minarovič do Brezna neprišiel. Na súde vynechal policajt, ktorý nehodu dokumentoval. Pripustil, že na ceste k železničnému priecestiu boli výtlky, ale nie také, aby ovplyvnili jazdu autobusu. Na osudné chvíle krátko pred nehodou spomínali aj manželia, ktorí sedeli na zadných sedačkách.

Aj po dvoch rokoch ich spomienky veľmi boleli. Muž sa pár sekúnd pred masakrom pozeral na svah a zaregistroval už len veľký náraz vlaku. Trúbenie nepočul. Jeho manželka potvrdila, že na schodoch stála jedna cestujúca. Tá to, že by stála vedľa šoféra však odmieta. Pozostalí sú presvedčení, že práve ona vodiča zabávala a tak sa nedostatočne venoval jazde.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy