Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Vyzerá to ako malý zázrak. Kolóna kamiónov na východnej hranici je zrazu preč
Zdielať na

Vyzerá to ako malý zázrak. Kolóna kamiónov na východnej hranici je zrazu preč

VYŠNÉ NEMECKÉ / Vyzerá to ako malý zázrak. Približne 25-kilometrová kolóna kamiónov od hraničného priechodu s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom je zrazu preč. Zrejme sú za tým prísnejšie kontroly vodičov a nákladných áut v pohraničí. A komu hrozí porušenie zákona, Slovensko radšej obíde.

​​Kolóna takmer úplne zmizla. Kamióny sa momentálne nachádzajú už iba na privádzači k hraničnému priechodu. Kolóny sa skrátili vďaka víkendu a štátnemu sviatku. Posilnené služby na hraničnom priechode taktiež dokázali urýchliť kontrolu kamiónov. "Za posledných 24 hodín, to znamená od nedele 7. hodiny ráno do pondelka 7. hodiny ráno, bolo vybavených na výstupe z republiky 212 nákladných motorových vozidiel," informovala Agnesa Kopernická, hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance.

​Rozhodujúce však boli špeciálne kontroly ešte pred hranicou. Viaceré štátne inštitúcie kamionistov z Ukrajiny poriadne v rámci zákonov prevetrali. Preto už Slovensko začali obchádzať. "My vieme na 100 percent, že nie je možné, aby mali v poriadku karty a aby všetko bolo s kostolným poriadkom," uviedol prezident Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky ČESMAD Pavol Piešťanský.

V pohraničí sa tak život vrátil do bežných koľají. Kamióny už cesty neblokujú. Polícia mimoriadnu situáciu ukončila. "Bolo zrušené policajné opatrenie, ktoré bolo zamerané na radenie dopravy," potvrdila Kopernická. 

Nápor na našu hranicu tak zrejme definitívne skončil. Slovenskú trasu využijú iba prepravcovia, ktorí majú v poriadku dokumenty aj kamión. "Ak vedia, že sa bude kontrolovať alebo že niekde stoja hliadky, tak sa radšej týmto priestorom vyhnú," priblížil Piešťanský.

Súvisiace články