Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takto o nás bojujú a z týchto si vyberáme!
Zdielať na

Takto o nás bojujú a z týchto si vyberáme!

Zdroj: noviny.sk

Ide do tuhého! V sobotu 27. novembra môžete voliť od 7:00 - 20:00 a rozhodnúť. Je potrebné mať pri sebe doklad totožnosti, takže si nezabudnite občiansky preukaz alebo pas. Pozrite sa, z koho si vyberáme v komunálnych voľbách v krajských mestách. A ako sa politici na nás pekne usmievajú na bilboardoch. :-)

V Bratislave a Košiciach sa volia primátori, starostovia mestských častí aj poslanci. Svojich zástupcov si môžu voliť obyvatelia s trvalým bydliskom vo veku nad 18 rokov.

Bratislava

V Bratislave sa o kreslo primátora uchádzajú Ján Budaj, Milan Ftáčnik, Stanislav Pánis a Magdaléna Vášaryová.

Trnava

O post primátora mesta Trnava sa uchádzajú Marián Barcaj, Vladimír Butko, Jozef Pobiecký, Bystrík Stanko.

Trenčín

V Trenčíne budú o miesto primátora bojovať Branislav Celler, Ján Krátky, Jaroslav Olah, Pavel Poljovka, Richard Rybníček, Ľubomír Žabár.

Nitra

V Nitre sa o hlasy obyvateľov mesta bude uchádzať až dvanásť kandidátov. Lýdia Forrová, Mário Dinga, Jozef Dvonč, Cyril Ivan, Peter Kováč, Ján Lohyňa, Radúz Sedlár, Róbert Švec, Ferdinand Vítek, Jozef Weber.

Žilina

O post primátora Žiliny sa uchádzajú Ivan Harman, Igor Choma, Ľubomír Bažík, Patrik Groma, Ivan Ganóczy, Richard Dragoun, František Bobenič, Július Žiačik, Peter Vnuk, Ján Polomský.

Banská Bystrica

V tomto mesta sa o hlasy voličov budú uchádzať Ivan Apfel, Martin Baník, Peter Gogola, Zdenko Haring, Milan Kepeňa, Marián Kotleba, Jozef Sásik, Ľubomír Vážny.

Prešov

V Prešove sa o post primátora pobijú Anton Bidovský, pavel Hagyari, Marta Kollárová, Milan Laca, Ondrej Matej.

Košice

V Košiciach sa v boji o primátora stretnú Mária Gamcová, Cyril Betuš, Marek Kažimír, František Knapík, Jozef Plachý, RIchard Raši, Ladislav Rovinský, Štefan Varga. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy