Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozor! V sobotu volíme len od 7.00 do 20.00
Zdielať na

Pozor! V sobotu volíme len od 7.00 do 20.00

Zdroj: TV JOJ

Ak sa chystáte ísť v sobotu voliť, dajte si poriadny pozor! Volebné miestnosti sa zatvoria o dve hodiny skôr. Hlasovať teda nemôžeme do 22. hodiny ako je to pri parlamentných voľbách, ale iba do 20. hodiny. Ak to prešvihnete, do volebných miestností vás už nevpustia!

Ľudia sa o komunálky zaujímajú O informačnú linku, na ktorej sa občania pýtajú na všetko ohľadom komunálnych volieb, je veľký záujem. Okrem otázok na nej ľudia vyjadrujú aj rôzne sťažnosti.

Za oponou predvolebných sľubov: Naše obce sú po uši v dlhoch Krátko pred komunálnymi voľbami sa vynárajú problémy v samospráve. Mnohé obce trpia tým, že ich čísla účtov sú v červených číslach. Podľa expertov by sme práve preto mali byť v komunálnych voľbách opatrnejší a rozdávať hlasy veľmi rozumne!

Vaša obec nemá na nič peniaze? Je to Vaša vina... Odborník z Univerzity Komenského upozorňuje na to, aké sú komunálne voľby dôležité. Dozviete sa, čo všetko spadá do kompetencie samosprávy obce a do akej miery zasahuje štát.

Volebná kampaň skončila, odštartovalo moratórium! Kampaň ku komunálnym voľbám sa po 15 dňoch skončila a o 7:00 sa začalo 48-hodinové moratórium. To potrvá až do samotného finišu sobotného hlasovania.

Komunálne voľby sa blížia. Dotýkajú sa aj vás! Prostredníctvom stránky NOVINY.SK vás pravidelne informujeme o blížiacich sa komunálnych voľbách. Aj vy môžete prispievať svojimi postrehmi!

Chcete voliť? Dajte si pozor! Na pripustenie k volebným urnám potrebujete platný doklad o totožnosti. V prípade potreby je nutné dať si ho vyrobiť v predstihu.

Hlasovacie lístky: Dôležité rady ako krúžkovať poslancov Všimnite si záhlavie hlasovacích lístkov, kde bude uvedený maximálny počet kandidátov, ktorý môžte zakrúžkovať. Ak zakrúžkujete väčší počet, hlasovací lístok bude neplatný.

Do volieb už len 17 dní. Začala sa predvolebná kampaň 10. novembra vstúpili kandidáti do oficiálnej predvolebnej kampane. Starostov, primátorov a poslancov budeme voliť poslednú novembrovú sobotu. Volebná kampaň končí 48 hodín pred začatím volieb.

Trapas kandidáta: Deťom dal staré mlieko U detí v obci Krásnohorské Podhradie sa objavili zažívacie problémy. Podľa miestnych obyvateľov pochádzajú z mlieka, ktoré dostali od kandidáta na starostu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy