Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Devín krachuje, starostka kandiduje opäť...
Zdielať na

Devín krachuje, starostka kandiduje opäť...

Zdroj: wikipedia.org

O kreslo starostu bratislavského Devína sa v novembrových komunálnych voľbách uchádzajú traja kandidáti. Je medzi nimi aj Ľubica Kolková. Tú podporuje pravicová koalícia. Mestská časť má pritom problémy – chýbajú jej peniaze. Už piaty rok je v takzvanej nútenej správe a bankrotuje.

Kolková sa spolieha na vládu. Tá podľa nej sľúbila, že sa situáciou v obci pod nútenou správou bude zaoberať. „Ak sa budeme baviť len o istine a zarátam do toho záväzky voči štátu za to, čo bolo využité s rozporom na účel využitia, tak istina bola ku koncu roka 2009 vo výške 3,5 milióna eur,“ podotkla.

Kolkovej kritici vyčítajú aj niekoľko prešľapov. Leták s výhradami dostali v týchto dňoch viacerí obyvatelia obce. Jeho pisateľ napríklad s odvolaním sa na štatistické údaje tvrdí, že pred voľbami v roku 2006 sa na trvalý pobyt v Devíne prihlásilo presne toľko ľudí, o koľko starostka zvíťazila. V liste sa hovorí aj o krachu Devín Holdingu, za ktorým má byť jeden z kandidátov na poslanca blízky Kolkovej. VIAC VO FOTOGALÉRII.

Okrem súčasnej starostky kandiduje aj vicestarosta Rastislav Kunst (nezávislý) a Eva Weiglová (Nezávislé fórum). Voliči si v komunálnych voľbách budú vyberať aj poslancov do sedemčlenného miestneho zastupiteľstva.

O poslanecké kreslo sa uchádza 17 kandidátov, všetci sú nominanti politických strán. Sedem kandidátov postavila koalícia SDKÚ-DS, SaS, KDH a OKS, rovnaký počet má aj koalícia Smer-SD, Prosperita Slovenska, Strana zelených Slovenska a Občianski kandidáti. Troch kandidátov dalo Nezávislé fórum.

Komunálne voľby budú na Slovensku 27. novembra. A to od siedmej do dvadsiatej hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy