Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Huliak vs. Hlina: ​Jeden si to zamieril k liberálom, druhý k národnej strane
Zdielať na

Huliak vs. Hlina: ​Jeden si to zamieril k liberálom, druhý k národnej strane

BRATISLAVA / Obaja sú svojrázni, obaja sa chcú do parlamentu dostať zo 150. miesta a ani jeden nie je členom strany, za ktorú kandiduje. Lenka Ježová si do štúdia JOJ 24 pozvala Rudolfa Huliaka a Alojza Hlinu a miestami bolo naozaj veselo. Líder strany Národná koalícia, kandidujúci za SNS, musel vysvetľovať, prečo má v programe vypísanie referenda za vystúpenie z EÚ. Bývalý predseda KDH Alojz Hlina zase obhajoval ďalší zo svojich politických prestupov a údajnú komunikáciu Sulíka s Haščákom, ktorú zverejnil Matovič.

​Obaja sú konzervatívni politici, jeden si to však zamieril na kandidátku liberálov a druhý spojil sily s národnou stranou. "Z dvojstranového programu – plánu sú 85 % hlúposti a ostatné sú predložky a spojky," uviedol Alojz Hlina na margo strany SNS. "Tých tisíc bodov, ktoré som čítal a ktoré si infantilne zhrniete do jednej brožúrky a potom sa tvárite, že podľa nich idete. Veď za Sulíka ako ministra hospodárstva konkrétne činy hovorili. Pozrite sa, kde sa Slovenská republika dostala," povedal Rudolf Huliak z SNS.

"V programe sľubujú, že bude referendum o vystúpení z EÚ. Nemajú však žiadny plán, že čo potom. Asi potom-za plotom. Čo sa pomodlíme, uvidíme?" odkazuje Alojz Hlina na program SNS. "Tu musí byť konečne politik, ktorý buchne po stole a vyhraní sa voči určitým veciam Bruselu a nebudeme tu my všetko implementovať," dodal Rudolf Huliak. 

Úvodnú nevraživosť striedal postupne a opakovane v štúdiu smiech. Znenazdajky prišla dokonca aj nečakaná ponuka. "Nechcete si dať prihlášku k nám? Lebo mne pripadá, že ste náš ideálny politik, ktorý vidí záchranu Slovenska v tradičnej rodine. Veď vy ste v zlej strane!," pýtal sa Rudolf Huliak. "Boris Kollár je prorodinný politik, nie? Robert Fico a Počiatek sú socialisti. Ja pokojne teda môžem byť na kandidátke SaS," vyjadril sa Alojz Hlina. 

Prestupová ponuka vyústila do nezvyčajnej spolupráce. Keď prišla reč na zverejnené správy s Jaroslavom Haščákom, Rudolf Huliak s odsúdením Richarda Sulíka neotáľal. "Vnímam to ako nič iné len klientelizmus a korupciu," dodal Huliak. Vysvitlo však, že v detailoch trochu tápe, a tak sa do vysvetľovania istých detailov pustil Alojz Hlina. "Matovič je taký zákerný človek, že on je schopný filmovať niekoho s kamerou, so zvukom, keď má hnačku," povedal Alojz Hlina.

Súvisiace články