Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vyhnite sa tejto kozmetike! Môže vás pripraviť o zdravie
Zdielať na

Vyhnite sa tejto kozmetike! Môže vás pripraviť o zdravie

Zdroj: uvzsr.sk

Ak natrafíte na indickú vlasovú farbu Elruha Export Quality Heena, gél Bath od Soapland alebo pastu AloeICEgel, nekupujte to!

Nepovolený počet mikroorganizmov Pantoea agglomerans a Bacillus firmus objavili hygienici v indickej henne farbe na vlasy Elruha Export Quality Heena.

V čínskom sprchovom géli v obale v tvare papagája Bath gel značky Soapland zasa zistili patogénny mikroorganizmus Burkholderia cepacia. Ten môže spôsobiť zníženie obranyschopnosti najmä u rizikových skupín obyvateľstva. Nebezpečenstvo infekcie predstavuje pre ľudí s cystickou fibrózou a chronickou granulomatózou.

Problematická je aj zubná pasta AloeICEgel talianskej značky Zuccari, ktorá má v zozname zložiek uvedený vitamín K. To je však v rozpore s nariadením vlády, pretože látka môže spôsobiť kožné alergie.

Nebezpečnú kozmetiku objavili v Nemecku a Estónsku. Okamžite ju nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky. Úrad verejného zdravotníctva upozornil, že tieto výrobky sa môžu nachádzať aj na regáloch slovenských predajní. Hlavný hygienik SR Ivan Rovný preto prosí, aby si ich spotrebitelia nekupovali. A ak to urobili, aby ich ďalej nepoužívali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy