Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka utopenej Simonky si chcela podrezať žily
Zdielať na

Matka utopenej Simonky si chcela podrezať žily

Výčitky okolia Simonkinu matku dohnali až k úvahám o samovražde.

Po tom, ako sa Martina Švecová priznala, že o smrti svojej dcérky vie, skončila na psychiatrii v Pezinku. Kvôli tomu sa tiež nezúčastnila na Simonkinom pohrebe. Pred pár dňami ju však už prepustili. Namiesto väzenia, ako by ste možno čakali, putovali jej kroky do Hlohovca k svokrovcom.

"Návrh na vzatie obvinenej do väzby nebol spracovaný vzhľadom k tomu, že v súčasnej dobe neexistuje žiadny zákonný dôvod na to, aby takýto návrh bol predložený," informoval Bystrík Stanko z trnavskej krajskej polície. Stíhaná teda má byť na slobode.

Redaktorovi TV JOJ Dáriovi Haraksinovi to potvrdili aj jej rodičia. "Berie lieky, dnes bola na úrade práce," povedal otec Martiny. "Vrahyňa... že ju zabila, že aby do sto rokov dostala...," citovali Martinini rodičia výkriky ľudí, s ktorými sa Martina každý deň stretáva na ulici. "Zle jej robia, no."

Pohľady okolia vraj Simonkinu matku dohnali takmer k samovražde. Údajne o smrti premýšľa ako o vykúpení, nad smrťou uvažuje aj napriek tomu, že berie lieky. "Ja viem, že ju to strašne mrzí, lebo ju mala rada. Kúpila jej nové šatôčky, išla s ňou k vode, tortu od svokry upečenú," komentuje nešťastne otec.

Pre náročné dokazovanie a množstvo posudkov sa zrejme tak skoro rozsudok nedozvieme. Martina je obvinená zo zabitia, vyšetrovanie však komplikuje najmä jej psychický stav. Ak by však bola preukázaná jej vina, hrozí jej 5-ročný pobyt za mrežami.

Najčítanejšie správy