Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Premiér Ľudovít Ódor zvolal Bezpečnostnú radu SR na piatok ráno
Zdielať na

Premiér Ľudovít Ódor zvolal Bezpečnostnú radu SR na piatok ráno

BRATISLAVA / Premiér Ľudovít Ódor po vyhodnotení aktuálnej situácie v spojitosti s policajnými zásahmi zvolal Bezpečnostnú radu SR na piatok (18. 8.) ráno. O tomto kroku vopred informoval aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá sa na zasadnutí osobne zúčastní. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Po sérii zadržaní a obvinení nasledovala séria politických výziev. Prezidentka si vyžiadala zvolanie bezpečnostnej rady, Robert Fico chce mimoriadnu schôdzu parlamentu a hegerovci rokovanie s niekdajšími politickými partnermi o ďalšom postupe.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Obvinenie piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Medzi obvinenými sú podnikateľ Peter K., bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P., príslušník SIS Michal A., bývalý príslušník NAKA Ján K., príslušník Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Roman K. a bývalý príslušník SIS Martin C., ktorého aj zadržali. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy