Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kauza Ezechiel 7: Polícia reaguje na vyjadrenie Petra Petrova, prezývaného Tiger
Zdielať na

Kauza Ezechiel 7: Polícia reaguje na vyjadrenie Petra Petrova, prezývaného Tiger

BRATISLAVA / Ku kauze Ezechiel 7 sa policajný prezident Štefan Hamran a šéf NAKA vyjadrili aj v stredu, 16. augusta. Reagovali tak na svedka Petra Petrova, prezývaného Tiger, ktorý je jedným z najdôležitejších svedkov NAKA voči skorumpovaným policajtom.

Petrov pre televíziu JOJ tvrdil, že zvuková nahrávka, o ktorej Hamran hovoril, bola vytvorená ním ako súkromnou osobou a nemôže byť použitá ako zákonný dôkaz. Petrov tiež tvrdí, že záznam vyhotovil pre iný trestný čin. Polícia ale trvá na jej zákonnosti.

​Akcia Ezechiel 7 oživuje kauzy, ktoré Slovensko šokovali už pred rokmi. Týka sa úplatkov pre policajta, ktorý vyšetroval v tom čase ostro sledovaný prípad úpadku spoločností Doprastav či Váhostav. Mnohí remeselníci, živnostníci či firmy vtedy bojovali o svoje peniaze za prácu aj o holé prežitie.

Tibora Gašpara a Romana Stahla zadržala NAKA v rámci akcie Ezechiel 7 v piatok (11. 8.) v skorých ranných hodinách v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti. Okrem nich je obvinený aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy